ASU Politehnica a încheiat anul cu un joc-şcoală dedicat juniorilor. Dan Alexa...

ASU Politehnica a încheiat anul cu un joc-şcoală dedicat juniorilor. Dan Alexa îşi doreşte cantonament „afară”

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica a avut astăzi ultima „mişcare” din 2020. Dan Alexa a vrut să vadă la treabă puştii de perspectivă ai clubului alb-violet şi aceştia au fost testaţi într-un joc-şcoală în compania divizionarei C din Ghiroda. Tehnicianul celei mai bine clasate bănăţene şi la finele acestui an şi-a exprimat dorinţa ca echipa sa să efectueze la începutul lui 2021 un stagiu în Antalya pentru a pregăti cât mai bine campania de primăvară.

Seniorii cu experienţă ai timişorenilor au primit liber mai repede în această săptămână. Astăzi, au fost sub atenţia lui Alexa tinerii împrumutaţi la Becicherecu Mic, în C, dar şi puşti dintr-o altă generaţie promiţătoare, cea de alb-violeţi născuţi în 2004. Alături de ei au mai evoluat cu CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, jucători care în special din cauza problemelor medicale au prins mai puţine minute în ultimul timp, precum Vidrăsan, Jurj sau Sofran. Echipa cu o vârstă de medie mai ridicată, cea pregătită de Vlad Bura, s-a impus cu 2-1 pe „sinteticul” în spatele porţilor închise la Baza 2 UPT. Kayondo a deschis scorul în prima repriză, pentru ca Mintaş să egaleze pentru gazde în partea a doua.


Scorul final a fost însă stabilit de oaspetele Pădurariu.

„Mulţumesc celor de la Ghiroda că au răspuns afirmativ, pentru că am vrut să văd juniorii reprezentativi ai noştri, din academie, care ar putea face pasul către prima echipă. Îmi doresc să-i cunosc şi în condiţii de joc şi am făcut antrenamente cu ei câteva zile, sunt în atenţia mea. Ştiţi foarte bine, avem o academie care creşte an de an şi ne bazăm pe lucrul acesta, în ziua de azi, în care e foarte greu să mai găseşti investitori, trebuie să te bazezi mult pe ceea ce creşti”, a spus Dan Alexa, tehnicianul lui ASU Politehnica.

Dan Alexa a vorbit cu ocazia acestei ultime acţiuni din 2020 din nou despre dorinţa de a întări echipa cu două-trei nume, cât şi despre o eventuală plecare în Turcia pentru pregătirea de iarnă. „Urmează o vacanţă până pe 5 ianuarie, încercăm să fixăm un cantonament în străintătate, încercăm să mai aducem şi doi-trei jucători, vom renunţa la nişte jucători, cărora, din punctul meu de vedere, le va fi greu să joace în sezonul de primăvară. Ne aşteaptă o parte a doua a campionatului mult mai grea decât prima. Echipele se vor întări, sunt zece echipe care se bat pentru şase locuri, diferenţa de puncte e foarte mică, încercăm să facem paşii corecţi, să intrăm în play-off şi acolo va fi altă discuţie… Ne dorim foarte mult să putem pleca în Antalya, vom vedea în ce condiţii putem pleca, care sunt regulile, avem nevoie de un cantonament. Nu e un moft, e o necesitate, puteam găsi condiţii bune şi în România. Dar cea mai mare problemă e reprezentată de starea terenurilor, probabil în ianuarie vremea va fi nefavorabilă, multe terenuri vor fi îngheţate sau, dacă nu vor fi îngheţate, am face antrenamente pe terenuri noroioase, care nu pot decât să dăuneze jucătorilor”, a declarat „principalul” Politehnicii.

Reunirea lui ASU Poli va fi pe 5 ianuarie, echipa alb-violetă ocupă locul 5, cu 24 de puncte după 14 partide disputate în stagiunea 2020-21 a Ligii 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.