Autoritățile timișene au decis că sălile de fitness din județ pot fi...

Autoritățile timișene au decis că sălile de fitness din județ pot fi redeschise

0
DISTRIBUIȚI

Prefectul de Timiș anunță redeschiderea sălilor de sport, cu două zile înainte de alegerile parlamentare, la solicitarea „având în vedere solicitarea domnului domnul Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș și vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență”.

Vă reamintim că proprietarii sălilor de fitness au cerut demisia prefectului Liliana Oneț și au încercat să obțină în instanță anularea deciziei CJSU care le-a sistat activitatea, considerând că „s-a făcut o diferențiere de tratament juridic între operatorii economici care desfăşoară activităţi sportive şi alţi agenţi economici care oferă servicii de îngrijire personală şi a căror funcţionare este în continuare permisă”.


Magistrații Tribunalului Timiș au respins, însă, contestația opratorilor sălilor de fitness.

„Instituția Prefectului a solicitat un punct de vedere de la Direcția de Sănătate Publică Timiș, ținând cont de contextul epidemiologic actual. Prefectul Liliana Oneț a punctat contextul în care a fost luată decizia de închidere a sălilor de sport, având în vedere faptul că la luarea acestei decizii rata de infectare la nivelul județului era 6,21/1.000 cu trend ascendent galopant, iar astăzi rata de infectare pe județ este 4/1.000 de locuitori. Și la nivelul municipiului Timișoara trendul este ușor descendent. O analiză de specialitate a fost prezentată în cadrul ședinței de vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, conf. dr. Emilian Popovici. Au fost solicitate puncte de vedere și din partea reprezentanților instituțiilor Ministerului Afacerilor Interne, instituții care au atribuții de control. În urma votului membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a decis redeschiderea sălilor de sport”, a transmis Prefectura Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.