Bătaia de joc se plătește. Unul dintre cele mai circulate drum județean...

Bătaia de joc se plătește. Unul dintre cele mai circulate drum județean din Arad, reparat pe banii constructorului

0
DISTRIBUIȚI

Preşedintele CJ Arad, Iustin Cionca, a solicitat constructorului drumului Arad – Şiria – Pâncota refacerea integrală a stratului de binder (de legătură), pe mai multe tronsoane. Cionca a spus că în urma verificării lucrărilor şi a stadiului fizic de execuţie, specialiştii CJ Arad au constatat că pe tronsoanele Arad – Horia şi după ieşirea din localitatea Horia spre Şiria, unde este finalizat stratul de binder, au apărut degradări pe suprafeţe extinse, inclusiv pe zonele pe care s-au făcut deja reparaţii.

„Nu este în regulă faptul că apar asemenea probleme, cu atât mai mult cu cât este o lucrare nouă. Este inacceptabil ca stratul de legătură să fie sub forma unui șir de remedieri locale multiple.


Am notificat constructorul și i-am subliniat că are obligația să respecte cerințele prevăzute de proiectul tehnic și de caietul de sarcini. Am solicitat și un grafic de lucrări privind remedierea acestor probleme. Această lucrare este vitală pentru sistemul rutier județean și calitatea lucrărilor trebuie să fie ireproșabilă”, a subliniat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Întreaga zonă afectată de degradări va fi semnalizată corespunzător, pentru evitarea posibilelor accidente de circulație. De asemenea, conducerea Consiliului Județean a solicitat prezența în permanență a laboratorului autorizat pe șantier pentru prelevarea și efectuarea probelor conform prevederilor din contract. Laboratorul va verifica obligatoriu pe tronsoanele menționate inclusiv nivelul de calitate al straturilor de fundație de pe zonele cu degradări ale stratului de asfalt. Verificările vor fi menționate în Rapoarte de încercări întocmite special pentru aceste zone. Totodată, s-a solicitat ca înainte de începerea lucrărilor de remediere să se transmită de urgență la sediul instituției un Plan de lucru cu graficul aferent cu planificarea lucrărilor de remediere. Planul de lucru va fi vizat și de Consultanță.

Contractul cu firma care a câştigat licitaţia pentru reabilitarea DJ 709 pe sectorul Arad – Şiria – Pâncota a fost semnat la începutul lunii iunie. Lucrările se derulează pe o lungime de 30 kilometri şi costă 72 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.