Bradul de Crăciun din centrul Aradului, schimbat după ce a devenit ținta...

Bradul de Crăciun din centrul Aradului, schimbat după ce a devenit ținta ironiilor pe internet FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Pentru sărbătorile de iarnă din acest an, primăria Aradului a cumpărat nu mai puțin de 11 brazi de la Arieșeni, județul Alba, pentru a-i așeza în diverse locuri din oraș. Ca un făcut, tocmai bradul împodobit în fața primăriei este de departe cel mai urât din ultimele trei decenii, și ca o ironie a sorții, asta se întâmplă chiar în mandatul noului primar al Aradului, Călin Bibarț, inginer silvic de meserie.

În ciuda înălțimii impozante, de peste 20 de metri, crengile bradului sunt rare, pleoștite și aproape uscate și nici podoabele n-au reușit să estompeze jalnicul aspect al simbolului ales pentru a celebra una din cele mai mari sărbători ale creștinătății.

Situația nu i-a lăsat indiferenți pe arădeni, care au găsit de cuviință să o remarce cu un lung șir de comentarii sarcastice pe rețelele de socializare. Cineva a fost de părere că bradul ales ilustrează „distanțarea socială”, altcineva a fost curios să știe când se va pune restul bradului sau dacă e cumva „la mâna a doua”, rămas de anul trecut.

Nu se știe cât a costat această investiție, dar primăria s-a văzut nevoită să țină cont de reacția arădenilor, nemulțumiților li se ia acum darul și astăzi a început demontarea ornamentelor.


Încă nu se știe dacă primăria va pune în loc un alt brad sau va considera că pretențiile celor care l-au criticat sunt exagerate și nu merită un pom de Crăciun care să nu facă orașul de râs.

Se pare că bradul din fața primăriei nu a ajuns acolo doar în urma unui nefericit accident, căci și cei doi brazi așezați în fața stadionului UTA arată la fel de jalnic, dar încă nu se știe care va fi soarta lor.

UPDATE Primarul Aradului, Călin Bibarț, a anunțat că a dat dispoziții ca bradul din fața primăriei Aradului să nu fie recepționat și plătit, iar acesta să fie înlocuit cu un alt brad, fără alte costuri suplimentare. Nu se cunoaște suma plătită de primărie pentru cumpărarea brazilor, nici care va fi soarta celorlalți brazi demni de compătimit.

Foto: aradon.ro, livearad.ro, transilvaniabusiness.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.