O firmă din Timiș a rămas fără două tone de petarde și...

O firmă din Timiș a rămas fără două tone de petarde și artificii în Brașov. Cantitate uriașă de articole pirotehnice, confiscată de polițiști în ultima perioadă

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-309689561">

Polițiștii au confiscat, în ultima lună, peste 32 de tone de articole pirotehnice, după verificări a sute de piețe, târguri sau centre comerciale.

Poliţia Română a început, în 23 noiembrie, acţiunea naţională „Foc de artificii”, iar până în 17 decembrie au fost controale la 322 de persoane fizice şi juridice autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice şi în zona a 761 de pieţe, târguri sau centre comerciale.

Au fost vizate și 219 persoane fizice și juridice neautorizate care ar fi comercializat ambulant articole pirotehnice.

În cadrul acțiunii, au fost întocmite 229 de dosare penale, pentru constatarea a 236 de infracțiuni, fiind implicate 251 de persoane, față de care sunt efectuate cercetări.

Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 97.600 de lei, iar, ca măsuri complementare, au fost confiscate 32.335 de kilograme de articole pirotehnice, din categoriile F1, F2, F3, F4, P1 și P2, în valoare de peste 790.000 de lei.

De asemenea, au fost retrase trei autorizații de funcționare.

Activităţile desfășurate sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au scopul de prevenire şi de combatere a oricăror evenimente negative (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri) generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2020 – 2021.

De exemplu, în 13 decembrie, poliţiștii Inspectoratului de Poliție Județean Braşov – Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au depistat, în trafic, o persoană, angajată a unei societăți comerciale autorizate, din Timiș, care ar fi transportat aproximativ 2.000 de kilograme de articole pirotehnice, pentru care nu a putut prezenta documente de însoțire a mărfii.

Astfel, au fost descoperite 1.328 de kilograme de articole pirotehnice din categoria P1, 41,5 de kilograme din categoria F1, 322,5 de kilograme din categoria F2, 195 de kilograme din categoria F3 şi 126 de kilograme din categoria F4.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.