Cât ne afectează tenul purtatul măștii. Ce spune medicul dermatolog Nadița Popovici...

Cât ne afectează tenul purtatul măștii. Ce spune medicul dermatolog Nadița Popovici despre acnee, coșmarul adolescenților

0
DISTRIBUIȚI

Medicul primar dermatolog Nadița Popovici a declarat miercuri seara că unele persoane pot avea probleme cu tenul din cauza purtării măștii.

„Noi, medicii, purtăm mască dintotdeauna. Pentru oameni e mai greu deoarece nu sunt obișnuiți să poarte mască și e adevărat, fără doar și poate că masca afectează pielea și afectează leziunile pre-existente, mai ales în cazul persoanelor care au acnee, dermatită atopică, cuperoză. Trebuie să vină la dermatolog, să vedem ce afecțiune are, să punem diagnosticul și să prescriem un tratament. Masca trebuie schimbată și e bine să știi de ce faci alergie, dacă ai dermatită de contact. E important ca tenul să fie bine hidratat, să nu se folosească atât de mult machiaj. ecomandăm foarte mult apa termală, care are efect calmant dacă se pulverizează pe față”, a spus Nadița Popovici la emisiunea PRESSALERT LIVE.

Medicul spune că de când a început pandemia i-au cerut ajutorul persoane care aveau tenul afectat de mască, însă majoritatea avea afecțiuni pre-existente.

„Este vorba despre dermatită iritativă, nimic grav, același lucru care apare și pe mâini.


Când spălăm, același lucru se întâmplă și cu mâinile și trebuie să le hidratăm. Dezinfectantul trebuie să îl folosim și e bine să folosim creme reparatorii”, a precizat medicul primar dermatolog.

Nadița Popovici a constat în ultima vreme că părinții adolescenților sunt tot mai interesanți de prevenția acneei.

„Am tot mai multe mămici care vin cu fete de 14,15 ani care vor să știe o rutină. Din păcate, în zilele noastre acneea afectează cam 80-90% dintre adolescenți și văd foarte mulți. Acum, este un pic accentuată de mască. Acneea nu se vindecă, se ameliorează, este precum diabetul zaharat și hipertensiunea. Trebuie să facem prevenție. Sunt plăcut surprinsă că sunt mămici care vin cu fetele lor și cer un control, o rutină, ceea ce nu se întâmpla în anii trecuți. Nu știu cât a contribuit covidul, purtatul măștii, dar văd că este mai bine”, a spus dr. Nadița Popovici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.