CJT alocă bani în plus pentru noul drum de legătură între Aeroportul...

CJT alocă bani în plus pentru noul drum de legătură între Aeroportul „Traian Vuia” și autostrada A1

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș avansează cu demersurile de a crea o nouă șosea care să lege Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara de nodul de descărcare de pe A1, la Remetea Mare.

Instituția a alocat, prin rectificare bugetară, suma suplimentară de peste 1,6 milioane lei, pentru studiul de fezabilitate, proiectul tehnic și exproprierile necesare realizării investiției, dincolo de cei 450.000 lei prevăzuți inițial în 2020. În săptămânile următoare, documentația va fi scoasă la licitație.

„Gândim în perspectivă și integrat. Dorim să realizăm o legătură directă, pe patru benzi, între aeroport și A1. Se știe deja că ne aflăm în linie dreaptă cu extinderea la patru benzi a șoselei dintre aeroport și centură, investiție pe care o vom inaugura în primăvară.


Planul este ca de la Centură până la nodul A1 să avem de asemenea un drum de patru benzi, un fel de centură ocolitoare pentru Remetea Mare și Ghiroda. Se va economisi timp, combustibil, dar va crește și calitatea aerului în cele două localități, eliberându-le de o bună parte din trafic. Cei care vor dori să ajungă de pe A1 în Timișoara sau la aeroport vor avea această variantă de ocolire mult mai bună, la patru benzi”, spune președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Șoseaua va avea o lungime de aproximativ 8 kilometri, cu două benzi pe sens. Acesta se va construi la sud de aeroport, cu origine în intersecția dintre DJ609D și centura Timișoarei, peste calea ferată secundară ce deservește aerogara, intersectând drumul comunal DC62 (Remetea Mare – Ianova) și având ca punct terminus intersecția cu drumul național DN6, nodul de descărcare A1.

Drumul de legătură va scurta distanța dintre Aeroportul Internațional Timișoara și A1. În același timp, va reduce traficul greu din Ghiroda și Remetea Mare și va asigura potențial pentru dezvoltarea economică a zonei tranzitate. Mai mult, noua conexiune rutieră va crește calitatea vieții locuitorilor din cele două localități, sporind de asemenea siguranța circulației.

Suma necesară realizării investiției este estimată la 18 milioane euro, cu tot cu TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.