Cod portocaliu de vânt puternic în Banat. Copaci și indicatoare rutiere, doborâte...

Cod portocaliu de vânt puternic în Banat. Copaci și indicatoare rutiere, doborâte de vânt

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-100601794">

Meteorologii au emis luni o avertizare cod portocaliu cu intensificări ale vântului care vor depăși local la rafală 90-100 km/h pentru mai multe localități din județul Caraș-Severin, valabilă până la ora 14.00.

Potrivit ANM, codul portocaliu vizează localitățile Moldova Nouă, Oravița, Pojejena, Sichevița, Răcășdia, Grădinari, Sasca Montană, Coronini, Ciclova Română, Gârnic, Șopotu Nou, Vărădia, Socol, Berliște, Cărbunari, Naidăș, Vrani, Ciuchici din județul Caraș-Severin. În aceste zone se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăși local la rafală 90-100 km/h. De asemenea, local sunt posibile ploi. De altfel, condițiile meteo din zonă s-au înrăutățit din timpul nopții, iar primul mesaj de cod portocaliu a fost transmis la ora 5.00 dimineața.

La primele ore ale dimineții, mai mulți copaci au fost doborâți de vânt pe carosabil pe DN 57, zona Nicolinț, și DN 58, în apropiere de Brebu și la Reșița, fiind afectate și mai multe indicatoare rutiere. Pentru remedierea problemelor au intervenit echipele SDN Caransebeș.

Avertizarea este în vigoare până la ora 14.00.

De asemenea, până la ora 17.00 este valabil un cod galben care anunță „intensificări ale vântului care vor depăși local la rafală 55-65 km/h, izolat 70 km/h”, fiind vizat județul Caraș-Severin și localitățile Jamu Mare, Cenei, Banloc, Giulvăz, Uivar, Moravița, Checea, Livezile, Foeni, Otelec și Giera din județul Timiș.

Sursa foto: Facebook / DRDP Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.