Prefectura Timiș: Colterm mai are stocuri de combustibil pentru a asigura apă...

Prefectura Timiș: Colterm mai are stocuri de combustibil pentru a asigura apă caldă și căldură abonaților din Timișoara până luni. CJSU caută soluții

0
DISTRIBUIȚI

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș se întrunește astăzi pentru a găsi o soluție astfel încât timișorenii abonați la Colterm să nu rămână de marți fără apă caldă și căldură. Vineri după-amiază a avut loc o videoconferință cu prefecții sustinută de domnul Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, având ca temă pregătirea sezonului de iarnă 2020-2021. In cadrul videoconferinței s-a pus în discuție situația alimentării cu încălzire și apă caldă din localitățile care au sisteme centralizate de alimentare cu energie termică.

„În ceea ce privește municipiul Timișoara, conform datelor Colterm, există stocuri de cărbune și gaze doar până luni, iar furnizorii nu vor să livreze decât cu plata în avans, din cauza datoriilor companiei. În acest context, Instituția Prefectului a transmis vineri un proiect de hotărâre de Guvern, la solicitarea Primăriei municipiului Timișoara, pentru a se atribui sume din fondul de rezervă al Guvernului pentru sprijinirea Colterm, astfel încât să nu se ajungă la sistarea alimentării cu agent termic la nivelul Timișoarei.


Totodată, la solicitarea ministrului Afacerilor Interne, domnul Marcel Vela, prefectul Liliana Oneț a convocat astăzi Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru a se identifica o soluție, astfel încât timișorenii să nu rămână de marți fără încălzire și apă caldă. Viceprimarul Timișoarei, domnul Ruben Lațcău, a afirmat că s-au plătit o parte din datorii către Complexul Energetic Oltenia pentru a se continua alimentarea cu cărbune, fiind în curs se contractare încă doi furnizori care să aprovizioneze Colterm cu cărbune”, a transmis Prefectura Timiș.

Totodată, prefectul Liliana Oneț a anunțat că, în această dimineață, a avut o discuție cu Virgil Popescu, ministrul Economiei, pentru a se găsi o soluție de sprijinire a Colterm. Ministrul Economiei purtat o discuție cu reprezentanții Complexului Energetic Oltenia, care au acceptat să sprijine mai departe Colterm, dar cu condiția plății sumelor eșalonate în continuare. „Problema cea mai mare este la aprovizionarea cu gaze, având în vedere faptul că furnizorul acceptă livrarea doar cu plata în avans. Prefectul județului Timiș a rugat conducerea Primăriei municipiului Timișoara să continue discuțiile cu E.ON Gaz, în încercarea de a se găsi o soluție pentru furnizarea în continuare de gaze către Colterm”, mai spune comunicatul prefecturii.

Primarul Fritz a vorbit și el, ieri, despre sistemul de încălzire centralizat, spunând că „este o luptă zilnică pentru Colterm”.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.