Concerte cu The Others și Peregrinii în cadrul proiectului care vine în...

Concerte cu The Others și Peregrinii în cadrul proiectului care vine în întâmpinarea sectorului independent timișorean

0
DISTRIBUIȚI
Formația Peregrinii va susține un recital în cadrul proiectului Scena din Cartier

Seria de evenimente derulate în cadrul proiectului Scena din Cartier continuă la sfâșitul acestei săptămâni cu alte două recitaluri susținute de artiști timișoreni.

Primul eveniment va avea loc sâmbătă 12 decembrie pe scena din cartierul timișorean Ion Ionescu de la Brad, de la ora 19, online, unde vor evolua membrii formației The Others. Trupa este alcătuită din Mircea Nedelcu, Aurel Dragalina, Adrian Văduva și Norbert Olah.

Mircea Nedelcu este un muzician cu o carieră de peste 40 de ani, care a încântat prin muzica sa publicul din țară și nu numai. De la trupa de debut, Transit, la trupele Autostop, Cargo, Elan, Vest Phoenix Cover, a colaborat cu nume sonore precum Gil Dobrică, Dan Spătaru, Marina Voica și Laurenţiu Cazan. În 2012, acesta participă și la Vocea României, în cea de a doua ediție.

Mircea Nedelcu va susține un concert alături de colegii săi din The Others

Aurel Dragalina este un muzician și pianist versatil, având o experiență scenică muzicală de 30 de ani. Și-a exercitat activitatea de instrumentist abordând diferite genuri precum muzica clasică, pop, jazz, r&b, folclor și repertoriul din muzica uşoară. A activat pe scenă ca solist sau fiind component în diferite proiecte muzicale şi, totodată, a acompaniat artişti consacraţi din România precum Narcisa Suciu și Paula Seling.


Din 2001 a ales marea, activând pentru 15 ani ca director muzical, pianist şi dirijor de orchestre la cele mai renumite companii maritime de croazieră de peste ocean. Este fondatorul „Drarta Trio Jazz” şi coordonator, pianist şi fondator al proiectului muzical „Seven’s TM Show Band”, adăugând diverse colaborări muzicale de acelaşi gen cu Ingrid Nicolaescu Trio, Vadim Cruscov Band, TM Groove.

Adrian Văduva a debutat încă din anii ’80, cântând la voce și chitară bass alături de diverse trupe din care menționăm formația Umber, Ora H, Rockabil și Teo Band. Genurile abordate în repertoriul său cuprind muzică de divertisment, rock, blues și jazzrock. De-a lungul anilor, a colaborat la albume precum Rockabil – Un cântec promis, Teo Band – Undeva între cer și pământ, Umber – Sfinților noștri.

Norbert Olah (Newgotti) este producător de muzică electronică, DJ, fondator de casă de discuri independentă și membru al echipei anonimTM. A colaborat în proiecte, spectacole live și sesiuni de improvizație cu diferiți artiști din aria muzicii electronice timișorene.

Duminică 13 decembrie, de la ora 19, va avea loc un alt concert din aceeași stagiune alături de Peregrinii în cartierul Circumvalațiunii. Abordând un repertoriu inedit și un concept de show sincretic, Peregrinii au avut norocul să crească împreună pe scenele evenimentelor care-i promovau, construind spectacole tot mai complexe la festivaluri din întreaga țară, unde au dus poveștile muzicale ale vechii Timișoare, dar și legende (ilustrate coregrafic) ale Banatului. Colaborările cu marile trupe de teatru medieval pirotehnic au creat povești epice, cu muzică narativă, compusă de ei special pentru aceste show-uri, prezentate la festivalurile istorice ca cele din: Cetatea Severinului, Mediaș, Sibiu, Sighișoara, Cetatea Oradea, Hunedoara, Arad sau din Timișoara. Ca muzicieni, au câștigat concursuri televizate (ediția a șasea Next Star) sau Olimpiade Naționale pentru liceul de muzică ”Ion Vidu”. Peregrinii vor concerta în formula: Jacqueline Kohl (chitară, balalaică, voce), Fabian Galiș (hurdy-gurdy, cimpoi, fluiere, clape și voce), Lucas Kohl (clape, vioară, bouzouki, mandolină), Sergiu Lutai (percuții), Diana Stoica (coregrafii) și Florin Vlaicu (coregrafii).

Scena din cartier este un proiect de intervenție locală care vine în întâmpinarea a 30 de muzicieni din sectorul independent timișorean care a fost grav afectat de restricțiile generate de pandemia cu COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.