Conferință internațională, organizată online de CCIAT. Cum se pot înscrie firmele timișene

Conferință internațională, organizată online de CCIAT. Cum se pot înscrie firmele timișene

0
DISTRIBUIȚI

centrul regional de afaceriCamera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, partener al proiectului „Western Balkan Circular and Climate Inovation Beacons”, invită firmele timișene să participe la conferința internațională care se va desfășura online în 14 și 15 decembrie, sub genericul „Economia circulară în regiunea Balcanilor de Vest 2020”.

Este ocazia de a face primii pași spre economia circulară, care înseamnă reducerea deșeurilor și protejarea mediului, dar în același timp o transformare profundă a modului în care funcționează întreaga economie.

Scopul conferinței e acela de a promova cooperarea transfrontalieră prin sprijinirea  continuă a proceselor de dezvoltare din regiune, precum și împărtășirea experienței și rezultatelor obținute de-a lungul anului, pentru a face posibilă dezvoltarea unor economii locale și regionale puternice, care pot rezista diverselor șocuri.


Tranziția către economia circulară, axată pe „închiderea buclelor”, vizeză diferite domenii de activitate și este o soluție practică și o oportunitate care poate oferi beneficii economice, sociale și de mediu, pe termen lung.

În timpul conferinței vor avea loc prelegeri, prezentări cu exemple de bune practici, ateliere interactive și discuții, temele de interes abordate fiind situația balcanică (politici, economie, energie, facilitarea inovării și antreprenoriatului) și compararea cu inițiativele și planurile UE, modul în care recircularea materialelor crează un sistem fără deșeuri, orașele circulare, noi modele de afaceri, conectarea la Acordul de la Paris, Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, Acordul Verde European, Agenda Verde a Balcanilor de Vest, Noul Plan de Acțiune privind Economia Circulară etc. Proiectul are ca obiectiv principal construirea unui ecosistem transnațional în regiunea balcanică destinat promovării principiilor economiei circulare în afaceri.

Participarea la evenimentul care se va desfășura în limba engleză este gratuită iar temenul limită de înregistrare este 14 decembrie 2020. Înregistrarea participanților se va face accesând link-ul https://virtual-event.typeform.com/to/cYEh8LRP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.