Consilier AFIR din Banat, prins când lua mită, trimis în judecată de...

Consilier AFIR din Banat, prins când lua mită, trimis în judecată de DNA

0
DISTRIBUIȚI

Consilierul din cadrul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Caraș-Severin, care a fost prins când lua mită de la un tânăr agricultor, iar în schimbul banilor trebuia să îi deconteze ultima tranșă dintr-un proiect AFIR, a fost trimis în judecată, în stare de arest.

Potrivit DNA, Martin Ianăș Niagu, consilier în cadrul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Caraș – Severin, instituție care gestionează finanțările europene din agricultură în plan județean, fost trimis în judecată pentru luare de mită.

„În perioada septembrie – 24 noiembrie 2020, în contextul efectuării unui control, inculpatul Niagu Martin Ianăș, în calitatea menționată mai sus, i-ar fi cerut unui agricultor (martor în cauză) suma de 5.000 de euro, reprezentând jumătate din banii pe care agricultorul trebuia să îi primească drept ultimă tranșă de plată în cadrul unui proiect finanțat cu fonduri europene prin măsura „Tânărul Fermier”.


În schimbul banilor, inculpatul Niagu Martin Ianăș s-ar fi angajat să aprobe decontarea ultimei tranșe de 10.000 de euro, iar în plus, a lăsat să se înțeleagă că, în caz de refuz, va face demersuri ca instituția să considere că proiectul nu a fost implementat, ceea ce ar fi obligat agricultorul să restituie toți banii pe care îi primise anterior în cadrul proiectului”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA.

Consilierul și-a diminuat, ulterior, din pretenții la o treime din ultima tranșă, respectiv 3.350 euro.

În 24 noiembrie, inculpatul Niagu Martin Ianăș a primit de la fermier suma de 15.000 lei, acesta fiind, de altfel, momentul în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Caraş – Severin, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

La acțiunea de constatare a infracțiunii flagrante au participat și ofițeri de poliție ai Direcției Generale Anticorupție

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.