Cum erau șapte afgani să ajungă în Serbia în loc de Germania

Cum erau șapte afgani să ajungă în Serbia în loc de Germania

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au declanşat o acţiune după un apel la 112 care anunța că mai multe persoane s-au urcat într-un TIR.


Au oprit pentru control, în localitatea Moraviţa, un automarfar înmatriculat în România, condus de un cetăţean român, în vârstă de 65 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, material lemnos, cu destinaţie Serbia. Poliţiştii de frontieră au constatat că prelata remorcii era tăiată, descoperind în interior şapte cetăţeni străini.

În urma efectuării verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt şapte tineri din Afganistan, cu vârste cuprinse între 13 şi 20 de ani, solicitanţi de azil în România. Aceştia au declarat că s-au urcat în camion cu intenţia de a ajunge într-un stat din Vestul Europei, crezând că mijlocul de transport urma să tranziteze frontiera spre Ungaria. Totodată, şoferul a declarat că migranţii s-au urcat în automarfar fără cunoştiinţa lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.