Cutremur puternic în Croația UPDATE Bilanț provizoriu: cel puțin doi morți și...

Cutremur puternic în Croația UPDATE Bilanț provizoriu: cel puțin doi morți și 20 de răniți

0
DISTRIBUIȚI

Un cutremur puternic s-a produs marți în Croația, cu magnitudinea de 6,3 pe scara Richter. Epicentrul cutremurului, care a zguduit Croația în jurul orei 12.20, a fost la 46 de kilometri de Zagreb, conform EMSC. Seismul a avut loc la o adâncime de 10 kilometri, potrivit Centrului Seismologic Euromediteranean (EMSC).

Cotidianul Repubblica scrie că, după cutremurul de luni, de 5,2 grade pe scara Richter, marți la ora 12.20 a fost înregistrat un seism de 6,3, la câteva zeci de kilometri de Zagreb. Seismul s-a simțit și în Italia: de la Bolzano la Friuli, de la Veneto la Abruzzo.

Cutremurul puternic care a lovit astăzi centrul Croației a provocat daune majore caselor și altor clădiri din orășelul Petrinja. O fată a fost ucisă în cutremur, iar un bărbat și un băiat au fost scoși în viață dintr-o mașină îngropată în moloz și transportați la spital, potrivit Associated Press.

Centrul seismologic mediteranean european a arătat că seismul a avut magnitudinea 6,3, provocând prăbușirea acoperișurilor, fațadelor și chiar a unor clădiri întregi.

Associated Press susține, citând radioul croat HRT, că o fată a murit în cutremurul din Petrinja.

„Centrul Petrinja, așa cum a fost, nu mai există”, a arătat HRT: „O fată a murit și există răniți în interiorul clădirilor prăbușite”.

„Orașul meu a fost distrus complet”, a spus și primarul din Petrinja, Darinko Dumbovic într-o declarație difuzată de HRT TV: „Este ca Hiroshima – jumătate din oraș nu mai există”.

Premierul croat Andrej Plenkovic și alți miniștri au ajuns la Petrinja după cutremur.

De asemenea, canalul regional de televiziune N1 a spus că o clădire s-a prăbușit pe o mașină, iar imaginile arătau pompieri care încercau să îndepărteze resturile pentru a ajunge la mașina îngropată.


Un bărbat și un băiețel au fost în cele din urmă salvați din mașină și transportați la spital.

Seismologul croat Kresimir Kuk a descris cutremurul ca fiind „extrem de puternic”. El i-a avertizat pe oameni să se ferească de clădirile vechi și să se mute în zonele mai noi ale orașului.

În capitală, oamenii au fugit pe străzi și în parcuri de teamă. Mulți ar fi părăsit Zagrebul, ignorând interdicția de călătorie impusă din cauza focarului de coronavirus.

UPDATE Cel puţin două persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite în urma cutremurului de 6,2 grade produs marţi în centrul Croaţiei, anunţă autorităţile croate.

Două persoane, inclusiv o fată de 13 ani, au murit, au anunţat autorităţile croate, conform postului tv HRT şi agenţiei Associated Press. Cel puţin 20 de persoane sunt spitalizate, două fiind în stare gravă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.