Deputatul de Timiș Cătălin Drulă, propus de USR PLUS ca președinte al...

Deputatul de Timiș Cătălin Drulă, propus de USR PLUS ca președinte al Camerei Deputaților

0
DISTRIBUIȚI

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, astăzi, că partidul îl propune ca președinte al Camerei Deputaților pe deputatul de Timiș, Cătălin Drulă.

Dan Barna a accentuat că miza principală este programul de guvernare. „Aceste lucruri trenează pentru că se percepe că suntem în situația unui blocaj legat de alocarea funcțiilor politice sau, și mai fals, că este o chestiune legată de ambițiile personale ale liderilor celor două partide, respectiv a mea și a domnului Ludovic Orban. Nu este despre poziții, ci este exact despre o alocare echilibrată și șansa ca această coaliție să devină una care să funcționeze și să meargă mai departe”, a declarat Barna.

Astfel, USR îl propune pe Cătălin Drulă la șefia Camerei Deputaților.

„Am propus mai multe soluții în zilele trecute.


Acestea au fost refuzate fie de Ludovic Orban, fie de cei din PNL. Încercăm o nouă soluție, o nouă deschidere și propunem o altă candidatură la conducerea Camerei Deputaților”, a afirmat Barna.

Totodată, acesta propune ca liderii celor trei partide din viitoarea coaliție să intre împreună în guvern ca vicepremieri, „dând în felul acesta un exemplu fără precedent de ceea ce înseamnă responsabilitate pentru viitorul României”.

În acest fel, premierul va avea ca vicepremieri liderii celor trei partide din coaliție: „Va fi un guvern care arată serios, care va fi credibil și care nu va mai avea nevoie de comitete și comiții colaterale pentru luarea deciziilor politice. Va fi un guvern prin care într-adevăr le transmitem românilor că suntem concentrați pe ceea ce înseamnă pandemie, găsirea soluțiilor pentru locuri de muncă, o coaliție asumată și nu o coaliție de conjunctură. În felul acesta suntem gata să reluăm negocierile chiar din acest moment. Rămânem fermi pe poziția că este nevoie de un echilibru. Un guvern în care președinții celor trei partide sunt vicepremieri este un guvern care va putea evita blocajele, deciziile se vor lua în Palatul Victoria și nu în alte sedii, vor fi rapide și eficiente. Domnule Ludovic Orban, domnule Kelemen Hunor, haideți să fim inteligenți, haideți să dăm un mesaj responsabil după 30 de ani de balet politic”.

”Am discutat cu Dan Barna. Deocamdată nu am făcut declarații publice pe această temă”, a declarat Drulă pentru PRESSALERT.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.