Deputatul USR PLUS Cătălin Drulă: „Evident că nu vom accepta să facem...

Deputatul USR PLUS Cătălin Drulă: „Evident că nu vom accepta să facem parte dintr-un guvern cu personaje inacceptabile”

2
DISTRIBUIȚI

Deputatul Cătălin Drulă de la USR PLUS a declarat, joi seara, că nu a avut discuții nici cu PNL și nici cu alt partid despre guvernare.

„Am vrea să formăm singuri guvernul, dar suntem realiști, nu vom obține 50% din voturi. În aceste condiții, partenerul nostru natural este PNL, sperăm să convingem alegătorii și să obținem mai multe voturi decât ei. Partidul care va obține cele mai multe voturi va da următorul premier. Dacă USR PLUS va avea și cu un vot în plus față de PNL, premierul va fi Dacian Cioloș din partea noastră. Discuțiile despre guvernare vor începe în 7 decembrie și vor fi niște discuții pe bază de program. Vom forma un guvern în termeni egali. Știm că cei de la PNL și-ar fi dorit să fie un guvern plus câțiva sateliți”, a declarat Cătălin Drulă la emisiunea PRESSALERT LIVE.

În condițiile în care pe listele PNL găsim oameni care au făcut parte din Guvernul PSD, traseiști politici notorii, oameni care au făcut parte din ALDE, un alt aliat al PSD, deputatul a fost întrebat de moderator cum va face USR PLUS guvernare cu foștii miniștri ai lui Liviu Dragnea.

„Noi ne-am născut în 2016, ca o mișcare cetățenească, o reacție la această veche clasă politică, la PSD, în primul rând, dar și la toate aceste forme de stat clientelar. Statul este văzut de aceste partide ca un rezervor de privilegii pentru cei apropiați, de sinecuri, de funcții, pleacă ai voștri, vin ai noștri. Noi am intrat în politică exasperați de acest mod de a face politică. Este important să discutăm pe angajamente, că facem DNA-ul pădurilor, proiect care a fost oprit momentan tot de PNL, abrogarea pensiilor speciale pentru primari.


Ce vă spun nu este un moft, este mandatul pe care ni-l dau alegătorii. Nu noi am pus pe listele noastre oameni de la PSD, ci cei de la PNL au făcut-o. Nu facem compromisuri, dar atâta timp cât nu avem 50% să putem guverna, ne reprezentăm cât mai bine acel mandat dat de alegători, adică nu renunțăm la valorile și principiile noastre, evident că nu vom accepta să facem parte dintr-un guvern cu personaje inacceptabile”, a declarat deputatul de la USR PLUS.

Cătălin Drulă a mai precizat că la formarea noului guvern va exista o negociere, iar voturile celor de la USR PLUS vor veni cu unele condiții și principii.

„Nu îmi închipui că noi susținem „Fără penali” și dacă e un penal propus pe lista de miniștri e totul bine. Cred că nici Iohannis și nici conducerea PNL nu-și mai permit astfel de lucrări. Pe de altă parte, mandatul dat de alegători, așa cum și la Primăria Timișoara, și la Consiliul Județean Timiș, este să facem majorități cu PNL pentru că nu vor avea nici ei 50% și nici noi 50%. Nu vom accepta niciodată măgării, hoții ș.a.m.d pentru că știți, cu asta ne luptăm în Parlament și de asta ei ne numesc extremiști”, a spus Cătălin Drulă.

Senatorul Nicu Fălcoi a precizat că liderii USR PLUS vor merge la negocieri cu set de principii și valori pe care le-au clamat de la înființare.

„Dacă am putea să facem singuri acest Guvern și n-am avea nevoie de nimeni, l-am face. Nu se poate așa ceva. Toate sondajele spun același lucru, că suntem condamnați, practic, și cei de la PNL, să facem o alianță post-electorală să formăm Guvernul cu cei de la PNL, care au acceptat în ultimul timp atâția oameni de la PSD, ALDE, foști miniștri, primari. Știm lucrurile acestea. Problema este că noi, în negocierile pentru crearea acestei alianțe și a noului Guvern, mergem cu un set de principii și valori pe care le-am clamat în toți acești ani de la înființare și cu niște programe, nu cu altceva. Da, negocierile vor fi foarte dure în privința respectării acestor valori cu care noi am venit în fața electoratului dintotdeauna și pe care vrem să le respectăm și în continuare”, a precizat Nicu Fălcoi.

2 COMENTARII

  1. Cătălin Drulă a fost şi este, înainte de politician userist, fiul tatălui său Gheorghe Drulă, numărul doi în firma Felix Telecom, înfiinţată sub umbra generalului în rezervă Teodor Ilieş. Ca spion ceauşist la Geneva, în anii ’80, Ilieş purtase numele conspirativ ”Claudiu Averescu”. Iar firma unde tatăl useristului Cătălin Drulă e ”numărul doi” e una dintre cele care s-a dezvoltat după ’89, de către securişti care au ”privatizat” comunismul, tranzacţionînd de fapt avuţia naţională a României. Asemenea firme au fost căpuşe securiste ale statului, profitînd de relaţiile foştilor spioni ceauşişti precum Ilieş, pensionat ca general SIE.
    Ovidiu Ohanesian: ”Generalul în rezervă Teodor Ilieş, afacerist de succes al zilelor noastre spionase Occidentul pentru securitatea ceauşistă. Prin firma lui, ofiţerul e abonat la contracte de milioane de dolari cu STS, SRI, Ministerul Finanţelor Publice, MApN şi Hidroelectrica, într-un cuvînt cu instituţiile statului. Printre acţionarii firmei sale cu lipici la contracte bănoase nu se află numai fostul ofiţer DIE Ilieş, cu nume conspirativ Claudiu Averescu, ci şi Terra SA, firma prin care Securitatea făcea, înainte de 1989 tranzacţii cu tehnică militară. Împinşi de nostalgia Epocii de Aur, găsim în panoplia generalului afacerist cel puţin încă două personaje de poveste : colonelul Gheorghe Hortopan (vărul lui Ilieş) şi cadristul Petru Neghiu, actual preşedinte al Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Serviciul de Informaţii Externe”. Adică, asociaţia foştilor spioni ai lui Ceauşescu în Occident. Minunaţi prieteni are tata!
    De-a lungul anilor, Felix Telekom a cîştigat sute de contracte cu statul, inclusiv pe cele de ”mentenanţa reţelei de educaţie”, care s-a dovedit de fapt că nu există, acum, cu pandemia. Şi va mai cîştiga, probabil. Cînd firma tatălui se abonase la unul dintre contracte în timpul guvernului ”tehnocrat”, de astă dată cu CNADR, Cătălin Drulă era consiler al premierului Cioloş. I s-a reproşat că protejează interesele Felix Telecom, intervenind la companie. Drulă jr. s-a justificat, spunînd: ”eu încerc doar să ajut proiectele din domeniu cu ce pot, de aici”. Ce putea, în termeni penali se numeşte trafic de influenţă. Cît despre ”tata”, consilerul lui Cioşoş spunea că e ”simplu angajat” la firma generalului Ilieş, fostul spion securist. Minţea.

    • @Pumbaa: Așa poate și părinții dvs. au muncit la un moment dat într-o firmă, mai ales din cele mari, unde lucrau și foști securiști. Cum v-ați simți dacă postaci răuvoitori v-ar ataca cu astfel de remarci de fiecare dată când ați candida pentru un post??

      Ce nu vedeți este că dl Cătălin Drulă și alții își donează timpul și skills-urile de top pentru binele populației, skills-uri care i-ar fi adus de 3 ori mai mult venit în mediul privat. Dar voi, în loc să-i apreciați, inventați mizerii și amplificați grotesc coincidențe irelevante și mici defecte! Tentativa dumneavoastră de a-l denigra pe dl. Drula cu 1 zi înainte de alegeri se încadrează la logical fallacies: the red herring fallacy & hasty generalisations. Căutați termenii, măcar învățați ceva nou astăzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.