Derby special, echipamente speciale la ASU Politehnica – Rapid. După meci, tricourile...

Derby special, echipamente speciale la ASU Politehnica – Rapid. După meci, tricourile vor fi licitate pentru sprijinirea Organizaţiei Salvaţi Copiii

0
DISTRIBUIȚI
Foto: sspolitehnica.ro

Meciul de duminică de pe „Ştiinţa” are conotaţii speciale. ASU Politehnica şi Rapid sunt înfrăţite la nivel de galerii iar prietenia lungă de 40 de ani va fi marcată şi printr-un gest remarcabil. Ambele echipe vor purta echipamente speciale cu această ocazie iar la finalul partidei tricourile purtate de fotbalişti vor fi licitate în scop caritabil. Veniturile din urma acestei acţiuni vor fi donate Organizaţiei Salvaţi Copiii Filiala Timişoara.

Tricourile pentru acest meci sunt cu adevărat speciale şi prezintă elemente ale ambelor cluburi, precum anii înfiinţării, ambele steme, mesaje comune şi imagini cu suporteri. Modelul în dungi a fost preluat şi de rapidişti în cadrul acestei iniţiative comune, tricourile oaspeţilor urmând să fie alb-vişinii. În premieră la ASU Poli, pe cele alb-violete personalizate pentru fiecare jucător, apare şi numele pe spate, Ionuţ Coadă, Denis Radu şi Petre Ivanovici au servit drept modele înaintea întâlnirii de peste două zile.

„Ne dorim ca acest meci special să lase ecouri în comunitate. Ne dorim să ajutăm, la fel cum Salvați Copiii Timișoara o fac de aproape 30 de ani.


De aceea echipamentele pe care jucătorii le vor purta vor fi scoase după meci la o licitație caritabilă. Banii încasați în urma licitației vor fi redirecționați către filiala Timișoara a organizației Salvați Copiii, pentru ca aceștia să poată continua munca extraordinară pe care o fac pentru societate și pentru a-și putea atinge obiectivele”, se arată în comunicatul Politehnicii.

în cadrul Organizaţiei Salvaţi Copiii Filiala Timiş se desfăşoară mai multe proiecte, care se adresează unui număr de 450 de beneficiari. De-a lungul timpului au fost în derulare proiecte adresate copiilor victime a unei forme de abuz, copii/tineri victime a traficului de persoane, copii exploataţi prin muncă, copii/ tineri în risc de abandon şcolar, copii/ tineri cu risc de a se îmbolnăvi de TB sau HIV-SIDA, copii/ tineri suferinzi de diferite boli rare, nou-născuți în risc de mortalitate infantilă, mame tinere, părinţii şi familiile acestora, profesori/educatori, alte categorii de profesionişti etc.

Licitația se va desfășura pe site-ul oficial al Politehnicii Timișoara, începând de după meci și până luni, 7 decembrie 2020, la ora 21:00, ora de închidere oficială. Gestul va fi replicat de Rapid, care va dona încasările din tricourile de joc folosite în meciul de pe „Ştiinţa”, programat duminică, de la ora 13.30. Astăzi, 4 decembrie, se împlinesc 99 de ani de la înfiinţarea Societăţii Sportive Politehnica în cadrul Univ. Politehnica Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.