DeSemne, expoziția de pictură a căprarului din Phoenix, Valeriu Sepi

DeSemne, expoziția de pictură a căprarului din Phoenix, Valeriu Sepi

0
DISTRIBUIȚI

Pictorul Valeriu Sepi, cunoscut melomanilor din întreaga țară drept „căprarul“ formației Phoenix, care în prima zi a lunii noiembrie a împlinit 75 de ani, revine în fața timișorenilor cu o expoziție pe simezele Art-Hoc,  DeSemne. Vernisajul va avea loc online duminică, 20 decembrie la ora 18. Expoziția poate fi vizitată până în 21 ianuarie 2021, iar pentru a păstra toate normele de siguranță impuse în situația actuală, vizitele se vor face prin programare telefonică la 0740607860.

DeSemne este proiectul prin care Sepi propune publicului viziunea sa despre o altfel de schimbare, un alt tip de lume nouă: cea marcată de confuzia politică și socială din contextul acestei pandemii, o încercare grea, o criză cu care lumea modernă nu s-a mai confruntat.

Născut la sfârșitul războiului, artistul este martorul schimbărilor convulsive din care se nasc „noile lumi” atât în România cât și în diaspora: desproprietărirea, dezrădăcinarea spirituală, evadarea, teme des întâlnite în creația sa, iar expoziția DeSemne (între desen și semne) este un joc continuu între atitudine, interpretare și protest, este o viziune care ne poartă prin simboluri grafice, cu trimiteri filosofice (munca lui Sisif), dar și religioase (crucificarea, temă complexă, în diversa-i metaforă, des întâlnită în arta lui Valeriu Sepi).


Ea vine într-un moment rotund, important – este anul în care artistul sărbătorește 75 de ani de viață.

Valeriu Sepi este născut la Reșița în 1945 și este un artist cunoscut și îndrăgit atât în sfera artelor vizuale, cât și cea muzicală. Cu o experiență artistică de peste 50 de ani, Valeriu Sepi a fost activ de-a lungul timpului în arii diverse precum design, pictură murală, inginerie, muzică, actorie și coregrafie. Este un artist cu o vastă activitate expozițională, atât în țară, cât și peste hotare. A fost profesor de desen în România, Germania, Singapore, Brazilia, Australia, Indonezia, Malaezia, Thailanda și Nepal, locuri unde lucrările sale se găsesc în muzee, galerii și colecții particulare. Actualmente este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Timișoara, oraș în care trăiește și lucrează.

Art-Hoc este un spațiu de proiecte artistice aflat în centrul Timișoarei, în care se întâlnesc artiști și iubitori de artă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.