Discul proiectului Reșița Rocks se numără printre cele mai bune albume rock...

Discul proiectului Reșița Rocks se numără printre cele mai bune albume rock ale anului

0
DISTRIBUIȚI

Albumul proiectului Reșița Rocks, care poartă numele de Născuți din Foc ocupă o poziție fruntașă în clasamentul celor mai apreciate/solicitate discuri românești lansate sau relansate în 2020 realizat de site-ul letsrock.ro.

Primul loc în acest top al anului este ocupat de Celelelate Cuvinte – Ispita, iar pe următoarele locuri ale acestui clasament se află Necrotum – Condemned To Burn, Scarlet Aura – Stormbreaker și White Walls – Grandeur.

Proiectul Reșița Rocks a lansat în luna septembrie a acestui an albumul „Născuți din foc”, un titlu sugestiv cu trimitere la vechiile tradiții industriale ale Resitei.


Acesta conține 11 piese, cuprinzând genuri diferite, de la Hard Rock și Melodic Metal până la Hardcore și Death Metal.

Piesele au fost înregistrate alături de unii dintre cei mai valoroși muzicieni din România: Dana Borteanu, Călin Pop, Ovidiu Anton, Costin Adam,  Octavian „Vita” Horvath, Vlad Bușcă,  Adrian „Molester” Dan și Ionuț „Rocco” Frujina. Grafica albumului, ce cuprinde un booklet cu textele tuturor pieselor, poze de arhivă și un eseu scris de Doru „Rocker” Ionescu, a fost realizată de artistul Radu Damian, cunoscut pentru colaborările sale cu Goodbye to Gravity, Bucium, White Walls sau Călin Pop.

Proiectul a fost înființat de muzicienii Toni Dijmarescu (chitară), Adrian Nițulescu (bass) și Flavius Suciu (tobe), cu scopul de a restitui câteva dintre piesele trupelor rock din Banatul Montan, active între anii ’80 și ’90, trupe ce nu au avut posibilitatea la acea vreme de a-și înregistra profesional materialele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.