DNA face percheziții la spitale care tratează pacienți cu COVID 19. Acțiunea...

DNA face percheziții la spitale care tratează pacienți cu COVID 19. Acțiunea vizează achiziția de aparatură medicală

0
DISTRIBUIȚI

DNA face percheziții în județele Brașov, Iași și Harghita într-un dosar de corupție. Vizate de acțiune sunt și patru instituții publice. Surse apropiate anchetei susțin că este vorba despre spitale Covid din Brașov și că infracțiunile au legătură cu achizițiile de aparatură medicală.

Perchezițiile din Brașov se fac și la o instituție subordonată IGP unde anchetatorii DNA și DGA bănuiesc că există scurgeri de informații. Sursele spun că vizați sunt șeful instituției și un ofițer. Alte percheziții se desfășoară la Spitalul din Miercurea Ciuc și la domiciliul managerului.

Perchezițiile se desfășoară joi în 22 de locuri din județele Brașov, Iași și Harghita.


Sunt vizate domiciliile unor suspecți, dar și sediile unor instituții publice despre care sursele susțin că ar fi spitale Covid din Brașov.

Procurorii fac cercetări într-un dosar de corupție despre care aceleași surse spun că ar conține infracțiuni comise în legătură cu achizițiile de aparatură medicală

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție, săvârşite în perioada decembrie 2019 – prezent. În cursul zilei de 03 decembrie 2020, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 22 de locații situate pe raza județelor: Brașov, Harghita și Iași, din care patru sunt instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale”, se arată într-un comunicat DNA.

În timpul perchezițiilor, procurorii sunt sprijiniți de specialiștii Direcției Generale Anticorupție și de cei ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.