Dominic Fritz, după ce a participat la negocierile pentru formarea alianței de...

Dominic Fritz, după ce a participat la negocierile pentru formarea alianței de guvernare: „Sper ca pentru Timiș și Timișoara să avem niște proiecte mari de infrastructură, pentru că e nevoie”

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, care a fost inclus de USR PLUS în grupul de negociere pentru viitoarea guvernare, și-a împărtășit în această seară impresiile după experiența de la București.

„Poate unii dintre voi s-au întrebat de ce participă Dominic la negocieri la București. Nu trebuia cumva să fie aici în Timișoara să facă treabă? Da, și am fost și la Timișoara, dar cred că e important ca la astfel de negocieri să fie și oameni care cunosc realitatea locală și cred că și pentru Timișoara a fost important ca vocea noastră să fie auzită. Și pentru mine a fost important ca valorile și ideile pentru care m-am luptat împreună cu colegii mei, aici, în campania noastră, la locale, dar și la parlamentare să fie auzite și în aceste negocieri pentru un nou Guvern”, a spus Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

Primarul Timișoarei a mai povestit că înainte de a intra în Vila Lac la negocieri, toți cei prezenți au făcut testul COVID 19.


„Mă bucur că niște ministere care vor să reformeze statul român au ajuns la miniștri USR PLUS. Avem Ministerul Transporturilor, ceea ce e foarte important pentru tot ceea ce ține de infrastructură. Pot să spun, ca un patriot local, că sper ca pentru Timiș și Timișoara o să avem niște proiecte mari de infrastructură, pentru că e nevoie”, a mărturisit Dominic Fritz.

Edilul-șef a mai spus că la aceste negocieri cel mai important a fost că s-a vorbit despre ideile și politicile publice care vor fi implementate în următorii patru ani. Potrivit lui Fritz, programul de guvernare al PNL – USR PLUS – UDMR va avea 300 de pagini.

„Am obținut desființarea secțiilor în Justiție, am agreat un program «Internet pentru toți», deci digitalizare și în zona rurală. Pentru Timișoara am luptat să fie trecut sprijinul pentru Capitală Culturală, care este un proiect național până la urmă, dar și pentru Muzeul Revoluției, care va fi la Timișoara. Deci asta am agreat în programul de guvernare. Și eu m-am luptat pentru un acord de guvernare în care să avem niște principii și niște valori pe care vrem să facem această coaliție, că altfel fiecare dintre noi ar fi vrut să fie la guvernare singur, dar uite așa funcționează democrația. Așa că am definit ce ne ține împreună în șapte puncte, pe primul loc fiind responsabilitatea pentru criza sanitară. Vrem să fim un guvern care reformează profund statul român”, a mai spus Fritz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.