Dominic Fritz, Moș Crăciun pentru David, un băiețel de 6 ani, cu...

Dominic Fritz, Moș Crăciun pentru David, un băiețel de 6 ani, cu autism

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei se implică în proiectul Socio Claus pentru copii cu dizabilități. Ocazia i-a fost oferită de către Departamentul de Sociologie din cadrul Facultății de Sociologie și Psihologie al UVT care organizează, pentru al treilea an consecutiv, proiectul caritabil.

„Cred în Moș Crăciun. Nu în tipul îmbrăcat în roșu cu barbă albă care pune cadouri sub brad, ci în Moș Crăciun ca expresie a binelui, a generozității și a solidarității. Iar anul acesta am privilegiul să fiu și eu un Moș Crăciun, pentru David, un băiețel de 6 ani, cu autism. Pe https://www.facebook.com/UVTeam.Autism găsiți poveștile copiilor care-l așteaptă pe Moș Crăciun”, a transmis Fritz.

David este cel mai mic dintre cei patru frați ai familiei.


Povestea lui a fost spusă pentru Socio Claus de mamă, Claudia. S-a născut prematur la 7 luni și cântărea 1 kg și 700 grame. La trei zile a fost anunțată că David are septicemie și șanse reduse de viață. Dar David și Claudia nu s-au dat bătuți. Copilul a stat în incubator o lună și a supraviețuit.

La grădiniță, când avea trei ani, a fost diagnosticat cu tulburare autistă. Mama a început terapiile cu David, atât cât se putea, condițiile fiind oricum grele pentru familie. Locuiesc cu toții într-o cameră de cămin, cu igrasie și multe alte probleme. David nu a vorbit până la cinci ani. Doar striga și acesta era modul lui de comunicare cu exteriorul. Familiei i-a fost greu să le explice vecinilor dar, încetul cu încetul, David a ajuns să fie iubit nu doar de familie, ci și de cei din jur.

„Scrisoarea lui David, scrisă de mama lui, a ajuns la mine și așa am ajuns să fiu Moș Crăciun. Iată ce mi-a transmis: ,,Dragă Moșule, eu îmi doresc jucării și dulciuri și, dacă nu cer prea mult, îmbrăcăminte. Dar Moș Crăciun eu am cerut, tu îmi aduci ce poți. Multă sănătate să ai, Moșule!” Dacă vreți și voi să fiți Moși Crăciuni, puteți să contactați cu un mesaj echipa UVTeamAutism. Copiii au nevoie de grijă nu doar de Crăciun”, a precizat primarul Dominic Fritz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.