Drumul din Banat cel mai „înjurat” de șoferi va fi reabilitat din...

Drumul din Banat cel mai „înjurat” de șoferi va fi reabilitat din temelii. Când încep lucrările

3
DISTRIBUIȚI

Un drum care așteaptă de multă vreme o reabilitare totală, Moravița –Oravița, intră, în sfârșit, în lucru anul viitor. Drumul este foarte folosit de navetiști și de turiști și nu numai.

Horațiu Simion, director regional al DRDP Timișoara, a spus zilele trecute, în cadrul emisiunii „De la om la om”, difuzată de Radio Timişoara că pentru acest sector de drum care duce până la Nicolinț, după Oravița, DRDP a avut un proiect, care din păcate a expirat.

„Drumul a avut și indicatori de hotărâre de Guvern, dar nu a încăput niciodată, probabil datorită faptului că drumul național este de o importanță mai mică, dar sperăm, și avem promisiunea că indicatorii tehnico-economici, pe care îi avem deja aprobați, să facă obiectul unei lucrări de reparație capitală pe fondurile bugetului de stat probabil începând cu anul care vine, în sensul că vom avea licitația pentru Nicolinț-Oravița.


Va fi demarată la DRDP în maxim două luni, iar cea pentru sectorul mai lung, de 50 de kilometri, de la Oravița până la Moravița, urmează să ne fie transmisă spre achiziție publică de colegii de la București”, a precizat Horațiu Simion, director regional al DRDP Timișoara.

Acesta a mai precizat că proiectul vizează refacerea din temelii a drumului pentru că de la prima lui asfaltare după pietruire nu s-au mai făcut pe el lucrări mai ample.

„S-au făcut niște covoare asfaltice succesive, în rest nu s-au făcut decât lucrări de întreținere. S-au făcut de la Oravița până la limita cu județul Timiș niște sectoare de reciclare, care vor fi parte componentă a refacerii care urmează să fie promovată, dar în rest drumul se va face din temelii. Din punct de vedere al termenului de execuție, putem vorbi despre el în momentul în care o să avem contractul, pentru că într-o achiziție publică există oameni care se angajează să-l facă în 12 luni, 16 luni, 18 luni. Teoretic ar trebui să dureze cam un an și jumătate, doi ani de zile întregul sector pentru că sunt 12,5 km de la Nicolinț până la Oravița plus încă 48 de kilometri de la Oravița până la Moravița”, a mai spus directorul Horațiu Simion.

3 COMENTARII

  1. De cand eram copil drumul asta tot asa este…de peste 30 de ani ! Indiferent de partidele care s.au perindat la guvernare….de peste 30 de ani nu a vazut nimeni acest drum! Imi aduc aminte ca in urma cu 10 12 ani…circulam cu o roata pe margine( pe camp ) si cu cealalta pe asa numitul drum pt care ce sa vezi platim Rovinieta, taxe si impozite ! 30 de ani de bataie de joc ! 30 de ani de incompetenta si nepasare ! Toti ministrii transporturilor, prefectii de C.S etc ar trebui sa fie inchisi pe viata sau si mai bine sa fie executati ( eu le platesc glontul daca trebuie )…la cati bani am bagat in pivoti, bielete, roti etc mai am sa le dai si pt cate.va gloante !

  2. De cand eram copil drumul asta tot asa este…de peste 30 de ani ! Indiferent de partidele care s.au perindat la guvernare….de peste 30 de ani nu a vazut nimeni acest drum! Imi aduc aminte ca in urma cu 10 12 ani…circulam cu o roata pe margine( pe camp ) si cu cealalta pe asa numitul drum pt care ce sa vezi platim Rovinieta, taxe si impozite ! 30 de ani de bataie de joc ! 30 de ani de incompetenta si nepasare ! Toti ministrii transporturilor, prefectii de C.S etc ar trebui sa fie inchisi pe viata sau si mai bine sa fie executati ( eu le platesc glontul daca trebuie )…la cati bani am bagat in pivoti, bielete, roti etc mai am sa le dai si pt cate.va gloante !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.