Dunca, răspuns tăios dat medicilor de la Spitalul Județean Reșița: ”Am descoperit...

Dunca, răspuns tăios dat medicilor de la Spitalul Județean Reșița: ”Am descoperit un dezastru în serviciul public de sănătate”

6
DISTRIBUIȚI

 

Președintele CJ Caraș-Severin, Romeo Dunca, le răspunde medicilor chirurgi de la Spitalul Județean Reșița care i-au trimis o scrisoare deschisă.

Cei șase medici s-au arătat jigniţi, susţinând că noul preşedinte al Consiliului Județean Caraș Severin nu cunoaşte cu exactitate activitatea acestora, iar sintagmele folosite recent în presă la adresa lor sunt sunt pur şi simplu denigratoare. Acestei iniţiative s-a alăturat şi colectivul secției de „Obstetrică Ginecologie” împreună cu şeful acestei unităţi, Florea Borţun care în prezent este şi vicepreşedintele Colegiului Medicilor din Caraş-Severin.

Iată răspunsul lui Romeo Dunca:

„Stimați domni medici chirurgi!

Înainte de toate, doresc să vă asigur de întreaga mea stimă. O port întregii bresle și vine în principal încă din copilărie, atunci când medicii pentru mine erau un fel de zei. Îi vedeam ca pe niște supraoameni gata oricând, în zi și în noapte, să vină oriunde și pe orice vreme să aducă  alinare la orice durere am putea avea.

Din păcate, venit aici, la Reșița, am descoperit un dezastru în serviciul public de sănătate.


Un dezastru din punct de vedere al cifrelor contabile din spital, al percepției oamenilor asupra actului medical pe care îl prestați și al dotării și administrării clădirilor celor trei staționare.

Cetățenii sunt în multe cazuri nemulțumiți de servicii, deși spitalul consumă 50 de milioane de euro pe an. Sunteți bogați, domnilor chirurgi, deoarece bugetul de salarii reprezintă aproape 80% din cheltuieli. Din păcate, însă, cei mai mulți dintre pacienți sunt săraci și nu de puține ori chiar nemulțumiți. Ori trebuie să meargă la alte spitale din țară sau străinătate pentru a căuta alinarea ce nu o găsesc la Reșița. Deși sunteți 150 de medici primari sau specialiști.

Am văzut condițiile jalnice din clădirile în care lucrați și recunosc că „vina” oamenilor simpli de a fi nemulțumiți se datorează și celor care au administrat județul în trecut. Dar, cu toate acestea, să nu uităm că suntem cu toții datori, și dv., stimați medici chirurgi, și noi, cei aleși de cetățeni să-i reprezentăm, să aducem liniște și speranță în sufletele celor care încă mai cred în noi.

Și da, e adevărat ce spuneți. Dv. reparați și îngrijiți oameni, iar noi, administrația județeană, reparăm și întreținem clădiri. Dar să nu uitam că fotografiile apărute zilele acestea în spațiul public, în presa locală, națională și chiar internațională, arată exact cât de bine o facem. Atât noi, administrația, având grijă de clădiri, cât și dv., în timp ce îngrijiți bolnavii.

Pentru a nu uita despre ce vorbim, vă atașez această fotografie.

Și încă  ceva!  Mă bucur că din cei 150 de medici, au semnat doar 6 + dl Florea Borțun. Care are o persoană apropiată angajată se pare pe post de șefă asistentă. Chiar la staționarul 3, adică exact la locul de unde e fotografia…”, a scris liderul administrației cărășene pe pagina sa de Facebook.

6 COMENTARII

  1. Dl Dunca
    Nu mai da vina pe trecut.
    Gata or fost și sau dus.
    Apucate de treaba. Sa vedem că-ți bani aduci ptr modernizarea clădirii și alte investiții la spital.
    Ai făcut referate? Ai luat legătura cu MS București primești bani sai promisiuni.
    Numai vorbe degeaba. ADĂ BANIIIII DIN BUGETUL DE STAT SAU FONDURI UE.
    ȘI MAI putine critici. Sa te vad voinicul e la Sf de an ce ai făcut ca de critici ești bun.
    Hai l atreaba sună-l pe precenu Vela și pe Catu sa ți dea ceva k altfel ramai cu cămașă rupta n……

  2. Pune o animatoare sau baietii care incaseaza banii de bilete pe Ponton sa se ocupe de situatie . Eventual niste flayere aruncate din elicopter deasupra spitalului apoi o masa pe club . Hotie, coruptie si nepotisme la tot pasul domnule.

  3. Demisia ar trebui sa si-o da Dunca pt ca nu cunostea dezastru din ograda lui. Normal ca a sarit ca ars cand a fost publicat dezastru din spital.
    O intrebare pt dunca : Cate luni iti trebuie sa-ti dai seama ce este in subordinea ta ? Tu in plina pandemie nu ai facut controale la spitale ?
    Asta se intampla cand votezi soferi de camion,afaceristi,Dj,etc !
    DEMISIA de onoare ,dunca,asta mai ramane sa faci.

  4. Stimați medici
    De ce oare din 150 de medici, doar 6 + domnul dr.Bortun , sunt împotriva preafericitului DUNCA? Oare pe ceilalți medici nu ii afecteaza vorbele acestui proaspăt președinte de Consiliu Județean,care face naveta cu elicopterul? Unde este colectivul Spitalului Județean de Urgență Resita, sau sa cred ca nnunmai există COLECTIV?

  5. Demisia de onoare, nemernicii din spital ar trebui să și-o de-a, că ei au transformat spitalul în lagăr de exterminare, sau sunt stresați că nu mai primesc plicurile cu bani? Dunca ce poate să facă într-o lună dacă ceilalți n-au făcut nimic în 30 de ani!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.