Fabrici clandestine de țigări, în Timiș și alte nouă județe. Peste 31...

Fabrici clandestine de țigări, în Timiș și alte nouă județe. Peste 31 milioane euro, prejudiciul creat de gruparea anchetată de DIICOT

0
DISTRIBUIȚI

 

Percheziții de amploare au loc astăzi în București și nouă județe, fiind vizat un grup format din cetățeni români și moldoveni.


Gruparea a pus în funcțiune fabrici clandestine de țigări, cu un prejudiciu ce depășește 31 milioane euro.

Procurorii DIICOT Iași și polițiștii fac joi 40 de percheziții în București și în județele Iași, Bacău, Timiș, Iflov, Constanța, Sibiu, Brașov, Galați și Bihor, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în infracțiuni de contrabandă în formă continuată și evaziune fiscală în formă continuată.

Surse din anchetă au declarat, conform Mediafax, că grupul infracțional format din cetățeni români și moldoveni acționează pentru obținerea de bani, în urma punerii în funcțiune a unor fabrici clandestine de producere și ambalare de țigări, precum și vânzarea ulterioară a acestora.

Membrii grupării infracționale din România se ocupă de toate detaliile legate de transmiterea de materiale pentru fabricarea țigaretelor în alt stat membru al UE, unde are loc activitatea ilegală de producere a țigaretelor.

Prejudiciul se ridică la suma de peste 31 milioane euro, conform OLAF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.