Forțele Speciale fac recrutări. Care este calendarul înscrierilor și care sunt condițiile...

Forțele Speciale fac recrutări. Care este calendarul înscrierilor și care sunt condițiile pentru militarii interesați

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1066551454">

Forțele pentru Operații Speciale ale României fac recrutări. Potrivit unui anunț al MApN, termenul de înscriere este până la mijlocul lunii ianuarie a anului 2021, iar programul se adresează doar militarilor.

„Dacă vreți să vă alăturați Forțelor pentru Operații Speciale, acum e momentul! «Viața începe acolo unde se termină zona de confort», spune Donald Neale Walsch, iar noi vă invităm să urmați programul întrunit de calificare în domeniul FOS și să ieșiți din zona de confort”, își începe MApN anunțul, pe pagina oficială de Facebook.

Important de precizat că programul de recrutări se adresează doar militarilor.

„Demarăm înscrierile pentru Programul întrunit de calificare în domeniul FOS organizat de Școala de Aplicație a Forțelor pentru Operații Speciale «Burebista», cu termen de înscriere 18 ianuarie 2021. Atenție: Programul se adresează doar militarilor!”, mai precizează MApN.

Cei interesați pot apela numărul: 0368.734.224.

Totodată, potrivit SAFOS (Școala de Aplicație a Forțelor pentru Operații Speciale), programul se adresează personalului militar din toate armele și specialitățile militare.

Informații pentru cei interesați de programul Forțelor Speciale

Potrivit SAFOS, codițiile programului sunt:

CONDIȚII DE PARTICIPARE:

– vârsta maximă: 40 de ani

– grad maxim: ofițeri – căpitan, MM/subofițeri – MM cls a II-a/plutonier major, SGP – fără limită de grad dar cu cel puțin 1 an vechime

DURATA: 48 săptămâni

COMPONENTE PROGRAM:

– program pregătitor în vederea evaluării și selecției (10 săptămâni)-program de evaluare și selecție (4 săptămâni)

– curs de specializare inițială a operatorilor FOS (18 săptămâni)-curs de pregătire de bază operatori FOS (16 săptămâni)

SCOPUL PROGRAMULUI:

Formarea și dezvoltarea cunoştinţelor, deprinderilor şi abilităţilor practice şi intelectuale necesare operatorului forțe pentru operații speciale (FOS) pentru încadrarea funcțiilor specifice de la baza carierei.

OBIECTIVELE GENERALE ALE PROGRAMULUI:

– formarea deprinderilor și competențelor necesare operatorului FOS pentru ocuparea unei funcții în cadrul detașamentului de operații speciale/ plutonului comando;

– formarea deprinderilor și competențelor necesare operatorului FOS în utilizarea armamentului și a încărcăturilor explozive;

– formarea deprinderilor și competențelor necesare operatorului în utilizarea sistemelor de comunicații radio;

– formarea deprinderilor și competențelor necesare operatorului pentru acordarea primului ajutor în situații specifice misiunilor FOS.

FINALITATE:

Obținerea statutului de operator forțe pentru operații speciale și încadrarea unui detașament de forțe pentru operații speciale.

Sursa foto: Facebook / Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.