Fritz despre facturile neplătite de peste 76 milioane de lei: ”Eu acum...

Fritz despre facturile neplătite de peste 76 milioane de lei: ”Eu acum gestionez problemele pe care le-a creat altcineva”

5
DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz a declarat, marți, că municipalitatea are facturi neplătite în valoare de 76,7 milioane de lei, însă nu toate sunt creanțe. Sunt facturi neplătite de 90 de zile și chiar de 120 de zile de la administrația anterioară.

„Din păcate, s-a trăit cu acest sistem de a rostogoli plățile de la o lună la alta și de a intra în acest cerc vicios de întârzieri și sunt mulți care suferă din cauza asta.


La Casa de Cultură sunt plăți restante de 1,7 milioane de lei, la clubul sportiv sunt sportivi care de luni de zile nu și-au mai primit salariul, am mai plătit, dar tot sunt plăți restante de trei milioane de lei. La Direcția de Asistență Socială suntem cu peste două milioane de lei în urmă. Și toate acestea pentru că există această cultură de supraîncărcare, unde și contractanții și cei care ar trebui să primească niște plăți le primesc cu mari întârzieri. Mie îmi pare foarte rău de această situație. Eu acum gestionez problemele pe care le-a creat altcineva și la anul intenția mea fermă este revenim la normal. În fiecare lună este o ruletă, ce factură este plătită”, a declarat Dominic Fritz.

Primarul a mai precizat că furnizorii spun că Primăria nu mai are credibilitate deoarece a promis și nu a livrat și că la licitații nu mai vin firme de calitate deoarece știu că lucrările nu se plătesc la timp.

Fritz a mai declarat, marți, că Primăria Timișoara nu a putut să onoreze contractul de a cumpăra Colegiul Bănățean, în martie 2017. Municipalitatea a reușit să plătească până acum doar 12,5 milioane de lei din 21 milioane de lei, prețul de achiziție al imobilului. Nici după o convenție care prevedea reeșalonare de plată, convenția nu a fost respectată.

 

5 COMENTARII

  1. Nu raspunde nimeni penal?
    Banii platiti de timisoreni s au dus in salarii, prime, bonusuri, vacante, traninguri, achizitii de lux,… si nimeni nu a fost tras la raspundere, posturi in orimarie de frecar menta platite cu salarii grase la fwl si in societatile suboedonate primariei.
    Ar trebui reduse organigramele pe poate societatile si facut curatenie birou cu birou, s ar face economii de zeci de milioane de lei doar din salariile ce nu se vor mai plati la cei care trag mara de coada.
    Concursuri pe posturile de conducere iar sefii sa respecte un grafic de perfirmanta si sa raspubda te toate cheltuielile ce le fac nejustificat sa le fie imputate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.