Închiderea bisericilor și a piețelor, condamnată de PMP Timiș: ”Oamenii din România...

Închiderea bisericilor și a piețelor, condamnată de PMP Timiș: ”Oamenii din România nu vor uita aceste lucruri”

2
DISTRIBUIȚI

 

Ligia Dugulescu, candidat PMP Timiș pentru Senat, a precizat că în această campanie electorală, în timpul deplasărilor pe care le-a făcut pentru a vorbi cu alegătorii, cel mai mult a uimit-o umilința oamenilor care în loc să își vândă marfa în piețe acoperite o fac sub cerul liber.

„Oamenii sunt supărați și nu mai cred în niciun politician, erau indignați de-a dreptul să vadă pe cineva în campanie, nu le păsa de la ce partid ești, spuneau că e bătaie de joc ca ei să-și vândă marfa în frig și că Guvernul a închis piețele. Eu am încercat să vorbesc cu ei și să le spun că tocmai de aceea au șansa să voteze la patru ani și să voteze oameni care să-i reprezinte cât mai bine. Orice măsuri trebuie să respecte cetățeanul și să se găsească soluții. Într-adevăr, ei se compară cu supermarketurile și se gândesc de ce acolo se pot vinde produsele și nu îngheață și oamenii pot să vină civilizați să le cumpere pentru că mulți dintre ei sunt și în vârstă și bolnavi și au frigul în oase. Cred că acest lucru va fi decontat electoral pentru că oamenii au îndurat foarte mult în aceste luni”, a declarat Ligia Dugulescu, luni seara, la emisiunea Pressalert LIVE.

Ligia Dugulescu crede că trebuiau găsite soluții și nu este respectată demnitatea umană.

„Noi trebuie să ținem cont de ființa umană per ansamblu nu doar în numele acestui virus de drepturi, ci să ținem cont de nevoile spirituale ale oamenilor.


E adevărat că e foarte important să prevenim îmbolnăvirea oamenilor, dar, în același timp, nu e suficient ca oamenii să fie doar izolați și protejați și are nevoie să și trăiască în momentele acestea și mi se pare absurd că s-a ajuns ca în România să se folosească jandarmii să amendeze propriul popor că merge la biserică. Mi se pare pur și simplu total greșit. Am văzut că și în Timișoara au fost biserici unde și oamenii care au participat la slujbă au primit amendă, și biserica a primit amendă. Cred că oamenii din România nu vor uita aceste lucruri. Este o nedreptate. Viața spirituală e parte din cultura poporului român, iar Guvernul ar fi trebuit să invite liderii spirituali ai României și să găsească soluții. De când e o infracțiune faptul că un om își dorește să meargă la preot sau la biserică?”, s-a întrebat retoric Ligia Dugulescu, candidat PMP Timiș pentru Senat.

„Este foarte important să vedem cui folosește această învrăjbire români-români. În mod sigur, poporului român și românilor obișnuiți nu le folosește. Cred că ar trebui să ne uităm cum se comportă biserica în momentul în care organizează pelerinaje și alte lucruri pe care le facem. A fost o biserică „Loft” deschisă în weekendul acesta, vineri, sâmbătă și duminică de la ora 12 a ora 18, în care a fost pe post de preoteasă doamna Delia la platane. Oamenii aceia nu aveau mască, nu aveau distanțare, a venit Poliția și a dat o amendă de 2.000 de lei, prețul unei șampanii din locul respectiv. Mi se pare exagerat că în județul Timiș s-a intrat peste oameni în 17 biserici. Biserica ortodoxă și nu numai a demostrat că are o capacitate de organizare mai bună decât statul român”, a spus Cristian Bejan, candidat PMP Timiș pentru Camera Deputaților.

2 COMENTARII

  1. Tot urla politicienii despre patriotism si crestinism… dar fura si dau legi care in alte parti s-ar considera tradare. Patriotism nu inseamna sa iei o camasa pe tine sau bucata de pamant pe care te-ai nascut, inseamna sa ai grija de tara si de compatriotii tai.
    Asa ca sa nu mai vad politicieni din astia gretosi, cu patriotismul doar fin vorbe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.