Inculpații grupării Boncu, supărați că nu mai sunt arestați la domiciliu. Care...

Inculpații grupării Boncu, supărați că nu mai sunt arestați la domiciliu. Care este explicația

2
DISTRIBUIȚI

Supărare mare printre inculpații din dosarul traficului de cocaină al grupării conduse de Lucian Boncu după ce Tribunalul Timiș a decis să le înlocuiască la șapte dintre ei arestul la domiciliu cu controlul judiciar.


Asta după ce Boncu și Paul Ștefan s-au declarat de acord cu propunerea DIICOT de prelungire arestului la domiciliu.

Deși controlul judiciar este o măsură preventivă mai ușoară, permițându-le inculpaților să se plimbe pe unde vor, respectând doar niște restricții stabilite de instanță, inculpaților nu le-a convenit pentru că perioada de arest la domiciliu, ca și arestul preventiv, se scade la final din pedeapsa pe care instanța o va pronunța. Una este să stai acasă cu tot confortul și să ți se scadă din pedeapsă și alta este să stai în pușcărie.

În plus, în cazul controlului judiciar, polițiștii sunt cei care stabilesc programul de verificare a măsurilor dispuse de instanță, inclusiv ora la care trebuie să se prezinte. Chiar la ultimul termen, mai mulți inculpați au cerut să li se anuleze controlul judiciar și să rămână fără nicio măsură preventivă, motivându-și cererea prin faptul că li s-a cerut să meargă de trei ori pe săptămână la Poliție să semneze.

Tribunalul Timiș a decis respingerea solicitărilor de schimbare a  încadrărilor juridice pentru trei dintre inculpați.

2 COMENTARII

  1. Sa ma pis pe intreaga grupare boncu si pe legiuitorii care nu le aplica dracului odata pedepse dure. Ce plm e asta?? Stam dupa niste nenorociti si dosarele lui robulake stau bine-merci la rand pana expira?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.