Lemarian a lansat un videoclip pentru o piesă inclusă în compilația lansată...

Lemarian a lansat un videoclip pentru o piesă inclusă în compilația lansată de casa de discuri timișoreană Psihodrom

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Cristi Văduva

Prima compilație lansată de label-ul timișorean Psihodrom – care conține producții muzicale ale unor artiști locali în premieră – include o serie de nume „sonore“ pentru amatorii de muzici electronice, iar printre cele 12 compoziții care se regăsesc în acest material se numără și „Sliding in Silence“, semnată de Lemarian, care are parte și de un videoclip.

Pe numele său adevărat Adrian Marian, artistul cunoscut sub numele de Lemarian a luat contact cu muzica din Timișoara prin intermediul unor evenimente legendare derulkate sub tutela celor de la TM Base și anonimTM și a început să producă muzică cu cinci ani în urmă.

„Am crescut în Jimbolia, iar în 1992 m-am mutat la Timișoara unde mi-am continuat studiile și am început să gust câte puțin din ceea ce însemna viața muzicală de după Revoluție. Îmi amintesc primele concerte de jazz din Pod16, dar și mega festivalul de la sala Olimpia care-i avea cap de afiș pe Anathema. Primul contact cu muzica electronică live l-am avut în 1994 la un festival din Frankfurt care îi avea ca și performeri pe Carl Cox, Marusha, Mark Spoon. Festivalul s-a ținut într-un tunel închis special pentru acest eveniment. Nu mai văzusem niciodată atâția oameni dansând și simțindu-se bine împreună.

În Timișoara, primul eveniment la care am simțit aceeași atmosferă, chiar dacă publicul nu era la fel de numeros ca și cel din Germania, l-am trăit în 1996 într-o hală de pe lângă Piața Traian unde avea loc primul party underground din seria celor care aveau să devină ulterior festivalul TM-Base. Aflasem de el de la Cos (Sneila) pe care-l cunoscusem cu câțiva ani în urmă și cu care făceam schimb de jocuri PC pe dischete.


Un an mai târziu s-a născut anonimTM și a urmat seria de evenimente organizată de ei în paralel cu TM Base. În 2001 l-am cunoscut pe Daniel  Dorobanțu care producea deja muzică electronică de câțiva ani buni. Am început să produc muzică în 2015 urmând sfatul prietenilor și colegilor mei – „Vita“ Octavian Horvath și Uțu Pascu , ambii implicați în diferite proiecte muzicale de mai bine de 25 de ani“, spune el.

Până la ora actual Lemarian a lansat câteva single-uri și a fost implicat în diverse proiecte puse la cale de echipa Psihodrom, printre care se numără soundtrack-ul expoziției organizate de Asociația Prin Banat și dedicată familiei Mühle și o parte din soundtrack-ul pentru instalația Psihodrom de la festivalul Simultan.

„Primul spectacol AV l-am avut în 2017 („CinemaDisko!”) – la Escape Venue, un proiect audiovizual sub egida Psihodrom. Pasiunea și interesul pentru sintetizatoarele analogice mi-a stârnit-o Uțu care mi-a lăsat o săptămână proaspetele lui achiziții „să mă joc cu ele”. De aici a fost doar un pas până să încep să-mi cumpăr și eu și să-mi găsesc încet, încet soundul. La începutul acestui an, alături de Tavi și Uțu am pus bazele Psihodrom Records. Ni s-au alăturat încă de la început Cristi Văduva, Eugen Neacșu, Tiberiu Vasilescu, Mihai Grădină, Alex Halka, Vlaicu Golcea precum și Horațiu Fâra care ne-a ajutat cu textele pentru postări“, spune artistul timișorean.

În ceea ce privește melodia care se regăsește pe prima compilație sonoră editată de label-ul timișorean Psihodrom Records, Lemarian spune că „Sliding on Silence este pentru mine transpunerea sonoră a ceea ce înseamnă cunoașterea de sine, încercările nenumărate la care suntem supuși, sensul pe care îl dăm evenimentelor din viața noastră, precum și modul în care căutăm liniștea și un echilibru care să ne definească. Consider că videoclipul realizat de Eugen Neacșu (VJ Bürger) reușește să surprindă destul de bine esența soundului și țin să-i mulțumesc și pe această cale pentru ajutor“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.