Ligia Dugulescu: Decizia de a redeschide piețele este una strict politică, pentru...

Ligia Dugulescu: Decizia de a redeschide piețele este una strict politică, pentru că PNL a scăzut foarte mult în sondaje

0
DISTRIBUIȚI

Cosmin Cionca și Ligia Dugulescu, candidați PMP Timiș pentru Senat, respectiv Camera Deputaților, au vorbit în emisiunea PRESSALERT LIVE despre intenția anunțată de președintele Klaus Iohannis de a redeschide piețele chiar în weekend-ul alegerilor parlamentare.

„Nu cred că neapărat pentru voturi a anunțat președintele că vor fi redeschise piețele, ci pentru a încuraja fermierii români să-și continue activitatea. Nu sunt 100% convins că vor face asta, până nu văd un lucru nu sunt convins. Președintele merge pe totul sau nimic, pentru el este al doilea mandat și încearcă să apere cât poate de mult PNL-ul”, a spus Cosmin Cionca.

Colega sa de partid consideră, în schimb, că decizia este în totalitate una electorală. „Cred că decizia este una strict politică, pentru că scad în sondaje foarte mult. Din ce am văzut în piețe, de câte ori am vizitat producătorii, aceștia nu mai vor să audă de niciun politician, nu mai au încredere. Mortalitatea rămâne ridicată, mi se pare o ipocrizie, o modalitate de a aduce pe ultima sută de metri ultimele voturi posibile. Nu cred că se va schimba prea mult la alegeri, însă ei încearcă să evite și o taxare mai mare din partea oamenilor după alegeri”, a spus Ligia Dugulescu.

Aceasta a vorbit și despre „recrutarea” în rândurile liberalilor a mai multor foști pesediști, iar mai recent a unor membri ALDE. „Sunt diferite metode pentru partide să crească. Dar e o metodă greșită când declari una, iar practic faci compromisuri. Mi se pare că nu-i avantajează și cred că în viitor vor vedea o scădere a numărului de votanți, tocmai din cauza faptului că nu se regăște aceeași doctrină, aceeași gândire în oamenii pe care-i promovează.


Asta îmi place mult la PMP, că se păstrează acest echilibru de a lucra cu oameni care au valorile clare, și nu astăzi, în funcție de interes, sunt de stânga, iar mâine sunt de dreapta”, a spus candidata PMP Timiș pentru Senat.

PMP-iștii timișeni se așteaptă la un scor mai mult decât bun în alegerile de duminică. „Vom avea un scor bun, la nivel de Timiș vom avea un scor fabulos, pe care toată lumea o să-l ovaționeze. Între 9 și 11%, dar sper să fie surpriza și mai mare. Am muncit, am dus o campanie curată, am spus cetățenilor ceea ce vrem noi să facem, nu ce fac alți greșit”, a spus Cosmin Cionca. „Cred că va fi o prezență la vot mai mică decât la alegerile locale, se estimează un 30%. Noi nu ne putem compara, ca forță, cu partidele mari, dar valorile pe care le reprezentăm și viitorul pe care PMP-ul îl va avea în Timiș sunt lucrurile care ne motivează pe noi. Din 6 decembrie, indiferent de rezultat, noi continuăm munca și vom crește această organizație, pentru că PMP va fi un pol al valorilor creștin-democrate pe Timiș, și apoi pe România. Munca noastră de abia a început, nu se încheie la alegeri”, a completat Ligia Dugulescu.

Dacă va ajunge în Senat, canidata PMP Timiș se va concentra pe ceea ce făcea și până acum: proiecte sociale. „Proiectele sociale vor continua. Când ajung în Senat vreau să văd ce proiecte sunt pe rol, pentru că sunt convinsă că deja sunt multe legi care se discută în Parlament, în domeniul social. Sunt multe legi care dacă sunt gândite puțin și se lucrează cu oamenii din teritoriu, pot aduce mari îmbunătățiri în viața persoanelor”, a spus Ligia Dugulescu.

În același timp, Cosmin Cionca s-ar concentra pe domeniul cu care este cel mai familiar. „Eu îmi doresc să continui spre Comisia de Agricultură din Camera Deputaților. Sunt lacune în ceea ce înseamnă agronomia la nivel local. Există mulți oameni care lucrează sau doresc să lucreze, dar nu au un ghid de la APIA. Am fost șocat să aud că apicultorii sunt foarte puțin încurajați să-și continue munca, iar noi trăim pentru că există acele albinuțe. Nu este deloc greu să facem păduri de salcâmi în Timiș, una în zona Sânpetru Mare, unde nu sunt multe case, alta putem la Făget, unde este și un pic de deal, sau chiar spre Serbia. Avem multe proiecte pe care dorim să le implementăm, sunt altele în derulare care trebuie continuate, dar nu va fi ușor”, a explicat candidatul pentru Camera Deputaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.