Majorat online: formația Guerrillas aniversează 18 ani de existență cu un concert...

Majorat online: formația Guerrillas aniversează 18 ani de existență cu un concert special

0
DISTRIBUIȚI

Formația Guerrillas aniversează 18 ani de existență printr-un eveniment special, adaptat vremurilor pandemice, concertul care marchează această aniversare urmând să se desfășoare la sfârșitul acestei săptămâni.

„Am pornit la drum condamnând ignoranța, prefăcătoria și prostia care caracterizează societatea modernă și din nefericire încă avem multe motive și inspirație – care ne determină să fim prezenți pe scena underground. Libertatea începe din mintea fiecăruia dintre noi, astfel că noi credem în puterea creatoare a omului, în diversitate și multiculturalism, în unitate ca forță colectivă. Am ales încă de la început ca simbol focul, cel care eliberează adevărul. Și dincolo de orice manifest și credințe ce ne unesc, suntem aici pentru că avem nevoie de voi și voi aveți nevoie de noi. Avem 18 ani de scenă, suntem Guerrillas și vă invităm să aniversați cu noi majoratul trupei, care va culmina cu un moment deosebit“, spun membrii trupei.

Inițial, trupa a planificat pentru 2020 un turneu aniversar, însă pandemia a făcut ca această doleanță să fie imposibil de realizat, astfel încât majoratul formației va fi sărbătorit sâmbătă 19 decembrie, de la ora 19 cu un recital online.

Trupa a luat naștere în 2002 la Cluj și a lansat primul demo în regim do it yourself, în care vocea a fost înregistrată „cu pătura pe cap, ca să nu speriem vecinii”, spune Comandante (bass și voce). De-a lungul anilor trupa a trecut prin mai multe schimbări de componență și devenit una din cele mai reprezentative formatii din mișcarea hardcore-metal din țara noastră, având la activ o serie impresionantă de concerte și materialele discografice First Strike (2004), Guerrilla Spirit (2008), Together Forever Stronger (2012) și The Fire Revolution (2016).

Formația Guerrillas în 2005, la Timișoara, alături de Sergiu Mihai Popovici

Unul din concertele memorabile ale formației Guerrillas a avut loc în primăvara anului 2005, la Timișoara, când alături de ei s-a aflat tobarul Sergiu Mihai Popovici, timișoreanul cunoscut melomanilor datorită activității sale în trupele Radical din Val, Stone Fixion sau Kultika.

„Am fost invitați să cântăm la festivalul Underground din Timișoara, dar problema pe care o aveam era destul de mare: lipsa toboșarului și a celui de-al doilea chitarist.


Cu chitaristul am rezolvat chemându-l pe Damian, însă fără tobe tot nu puteam urca pe scenă. În mod neașteptat, ajutorul a venit de la organizatorul Underground Festival, care ne-a „făcut rost de toboșar în Timișoara. Am acceptat provocarea, am mers în Timișoara cu o zi înainte de concert și ne-am întâlnit cu toboșarul care voia să cânte cu noi, Sergiu Popovici. I-am dat un CD cu demo-ul „First Strike” ca să asculte piesele noastre, am avut o repetiție în dimineața zilei cu concertul, iar seara am cântat. După concertul din acea seară l-am cunoscut pe Jenci care bătea în trupa sPAZ care a cântat în aceeași seară la Underground Fest TM. Atunci, acolo, s-a format nucleul Guerrillas care a răzbit până în prezent, trecând cu brio proba timpului“, își amintesc membrii trupei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.