„Marşul Eroilor”, adaptat la condiţii de pandemie. Participanţi cu mască, dar vocali:...

„Marşul Eroilor”, adaptat la condiţii de pandemie. Participanţi cu mască, dar vocali: „Toate partidele, aceeaşi mizerie!”

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1018290910">

„Marşul Eroilor” organizat de Druckeria s-a desfăşurat în acest an mai discret pentru a respecta regulile impuse în pandemie. Suporterii timişoreni şi ceilalţi participanţi au rămas însă fideli mesajelor transmise de-a lungul anilor la momentul comemorării victimelor Revoluţiei din 1989.

În acest an, druckerii nu au mai anunţat public intenţia de a organiza marşul, tocmai pentru a se încadra în normele actuale. Autorităţile au impus ca evenimentul să se desfăşoare cu maximum o sută de persoane, cu distanţare socială şi, bineînţeles, cu mască. Lucruri care s-au şi respectat.

Spre deosebire de anii trecuţi, marşul fiind organizat de suporteri pentru al 15-lea an consecutiv, au lipsit şi torţele, dar restul coordonatelor au rămas aceleaşi. Lumea a început să se strângă în Piaţa Maria după ora 18 iar jumătate de oră mai târziu s-a plecat pe traseul clasic, cu opriri la Catedrala Mitropolitană şi în faţa Operei, coloana a plecat apoi spre Memorialul Revoluţiei şi „punctul terminus” Cimitirul Eroilor. Scandările au rămas şi ele aceleaşi şi au inclus „Iliescu vinovat, pentru sângele vărsat!”, „Libertate!” sau „Toate partidele, aceeaşi mizerie!”.

„Felicitări celor din Druckeria pentru că organizează acest marş dedicat celor care în urmă cu 31 de ani s-au jertfit pentru libertate. Din fericire, acum aici, cei care nu trebuiau să fie prezenţi nu sunt prezenţi!”, a spus revoluţionarul Corneliu N. Vaida, cu referire la o eventuală prezenţă la marş a lui George Simion sau reprezentanţii AUR, care organizaseră mai devreme acţiuni în Timişoara. „Marşul Eroilor” s-a desfăşurat, ca de obicei, fără incidente.



1 COMENTARIU

  1. Toate partidele, dar absolut toate partidele sunt pline de fosti securisti sau de urmasi ai acestora, ca sa nu mai vorbim de o parte a mediului de afaceri. Dar, apropo ce meserie are acest Vaida, cu ce se ocupa el, cum isi castiga existenta? Faptul ca e vocal, in conditiile in care in strada au fost zeci de mii de timisoreni care au fost si au ramas din bun simt anonimi, nu il califica. De altfel, „anonimii” care au facut revolutia au luptat tocmai contra unor oameni ca acest individ care nu au avut, nu au si nu vor avea exercitiul democratiei si educatia dialogului. Ei au opinii cu pretentie de axioma si devi automat ostracizat daca nu le imbratisezi aberatiile. De altfel aceasta comportament arogant si abuziv ascunde altceva. Micile lor interese intestinale meschine. Au confiscat ei, neamurile proaste, democratia, revolutia, microfonul. Nu ne mai lasati in pace, ca ne jenati auditiv de 30 ani, fomistilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.