Medicul Virgil Musta se așteaptă la creșterea numărului de infectări cu coronavirus...

Medicul Virgil Musta se așteaptă la creșterea numărului de infectări cu coronavirus în ianuarie

3
DISTRIBUIȚI

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara se așteaptă la creșterea contaminărilor cu virusul SARS-CoV2, care provoacă boala COVID-19, în luna ianuarie. Medicul recomandă sărbători în familia restrânsă, mască la orice contact, iar viitorilor guvernanți accent pe educație și sănătate.

Medicul a declarat la Digi24 că luna decembrie este „puțin altfel decât în ceilalți ani”, pentru că oamenii trebuie să țină cont totuși de numărul foarte mare de cazuri și de situația pandemică.

„Cred că va trebui să fim responsabili, să păstrăm totuși această distanțare socială, nu sunt recomandabile asocierile foarte mari de oameni. Este bine să ne petrecem sărbătorile în familia restrânsă pentru că orice contact cu o altă persoană fără purtarea măștii este un pericol”, a afirmat medicul.

Acesta a adăugat că, în opinia sa, oamenii pot desfășura orice activitate, dar restricționată de reguli: „să purtăm masca la orice întâlnire cu o altă persoană”.

Întrebat dacă se așteaptă la o lună ianuarie mai dificilă din acest punct de vedere, cu un număr mai mare de cazuri, Virgil Musta a răspuns: „Da, foarte probabil că va crește numărul de cazuri, dar noi să sperăm că măsurile luate, coroborate cu stagnarea numărului de cazuri, va menține sub control situația pandemică”.

Medicul timișorean a afirmat că presiunea pe sistemul sanitar este foarte mare și, după părerea sa, cheia este „munca în afara spitalului: de a convinge oamenii să respecte regulile ca să nu se îmbolnăvească”.

În ceea ce privește alegerile, medicul a afirmat că votul este „o obligație civică”: „De aceea eu cred că noi trebuie să învățăm să avem această obligație pentru că este importantă.


De acest vot depind viitorii patru ani în țara noastră”.

Întrebat, de asemenea, dacă oamenii se vor feri să meargă la urne din cauza pandemiei, medicul a declarat că este posibil acest lucru, dar „din punct de vedere medical, dacă se respectă regulile, eu cred că scrutinul este în siguranță. Noi lucrăm cu pacienții infectați zi de zi și totuși nu ne-am contaminat sau mare parte din noi nu s-a contaminat pentru că respectăm aceste reguli”.

Totodată, Virgil Musta a spus că cei care vin la guvernare ar trebui să aibă ca prioritate zero două domenii: învățământul – pentru că de aici pornesc toate – și apoi sănătatea. „O nație care este educată și sănătoasă poate să prospere”, a conchis medicul.

3 COMENTARII

  1. Oamenii care s-ar fi infectat pana acum se infectau. ce plm mai vrei, doctore? Gandeste si tu mai bine. Exista oamwni vindecati. Oamenii astia vindecati au avut cele mai mari mancarimi in fund si nu pot da virusulmai departe. Cei care au stat cuminti stau in continuare. De ce ar fi altfel in curand? Asa moare pandemia. In acelasi timp, panicarzii ca guvernul si „experti” ca musta vor sa tina tara incgisa in timp ce isi prinesc salariile nu doar complete, ci si umflate. Rusine

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.