Migranții din Afganistan au ocupat o proprietate a Primăriei Timișoara din centrul...

Migranții din Afganistan au ocupat o proprietate a Primăriei Timișoara din centrul orașului

2
DISTRIBUIȚI

Autoritățile sunt depășite de numărul mare de migranți care intră valuri, valuri în România din Serbia pe sub nasul polițiștilor de frontieră. În ultima perioadă, grupuri masive au pătruns în țară pe fâșia verde, călăuzele găsind noi rute prin Caraș Severin. După ce intră ilegal în România, mulți cer azil, iar pe perioada procedurii încearcă să plece mai departe, spre vestul Europei, cu ajutorul rețelelor de trafic de persoane. Sunt tot mai multe situațiile în care sunt ocupate clădiri părăsite din Timișoara și transformate în tabere de așteptare până la plecarea spre Ungaria.

Vila în care polițiștii de frontieră au descoperit 53 de migranți, care după ce au fost duși la Gara de Nord din Timișoara să plece spre centrele din țară de unde au venit s-au împrăștiat prin oraș, nu este singura clădire din centrul orașului transformată în tabără ilegală. Fosta baza Uszoda din Parcul Central a devenit, în ultimele săptămâni, adăpost pentru migranți. ”Nu au nicio problemă.


Își fac focul noaptea, stau la soare. Când am sunat și a venit Poliția au fugit în toate părțile. Nu știu de unde au ieșit atâția”, povestea unul dintre cei care are birourile în apropiere.

Ieri după amiază, pe proprietatea Primăriei Timișoara era agitație. Pe platoul bazei Uszoda, un tânăr din Afganistan întinsese, la soare, o pătură gri pe post de pat și făcuse cort dintr-un cearșaf ca să poată vorbi pe mobil cu un prieten care-l sunase cu apel video. ”Stăm aici. Vreau să ajung în Germania, Suedia, unde o fi”, ne-a spus acesta. Din spatele ruinelor a apărut un alt afgan cu un fular înfășurat în jurul capului, care pleca spre oraș. ”Nu știu engleză”, au fost singurele cuvinte spuse în limba lui Shakespeare după care s-a întors după colț să-și strige un prieten. În capătul clădirilor, șase afgani stăteau pe beton în jurul unui pet de 2 litri cu bere. ”Suntem din Afganistan. Am venit din tabăra de la Giurgiu și vrem să plecăm spre Ungaria”, ne-a explicat unul dintre ”locatari”. Camerele fostei baze sportive au fost transformate în dormitoare și bucătării. Rând pe rând au plecat, afganii au plecat să-și ia prânzul primit de la o asociație.

2 COMENTARII

  1. „șase afgani stăteau pe beton în jurul unui pet de 2 litri cu bere” – lasati in pace de politie
    „afara dupa 23 noaptea” – lasati in pace de politie
    pai baga-mi-as toata p*la in institutiile statului roman sa-mi bag. vedea-v-as spanzurati pe toti, cu tot cu imigrantii p*lii

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.