Mișcare surpriză a instanței în dosarul de trafic de cocaină al grupării...

Mișcare surpriză a instanței în dosarul de trafic de cocaină al grupării Boncu

0
DISTRIBUIȚI

Doi martori au venit, astăzi, la termenul de judecată în dosarul trafic de cocaină al grupării conduse de liderul interlop Lucian Boncu, sub escorta jandarmilor după ce Tribunalul Timiș a emis pe numele acestora mandate de aducere pentru că nu s-au prezentat când au fost citați. Ambii martori au fost solicitați în apărare de Deian Miloșev. George Bătrâneanu a susținut că nu este prieten cu Alexandru Cojocaru, zis ”Calu”, cel care a ales să colaboreze cu DIICOT și a dat declarații împotriva lui Miloșev.


Martorul s-a încurcat în explicații susținând că, după operațiunea DIICOT, Cojocaru i-a trimis un sms că are nevoie de bani împrumut pentru avocat și i-a scris că ”Deian e doar un sifon”. Ulterior, martorul a afirmat că s-a întâlnit cu ”Calu” și acesta a vorbit despre Miloșev.

Ștefan Alexandru, cel de al doilea martor, a susținut că este prieten și cu Miloșev și cu Cojocaru și, din ce știe, niciodată cei doi nu au fost prieteni. Martorul a povestit că a venit Cojocaru și i-a cerut împrumut un telefon deoarece al lui a fost ridicat de DIICOT și a spus că ”vrea sî îi bage pe toți la pușcărie că l-au sifonat”. Întrebat dacă-l cunoaște pe Boncu și dacă îl consideră un lider, Ștefan Alexandru a susținut că ”l-am cunoscut odată când am fost împreună la o masă. Nu stau în țară să mă pronunț”.

Instanța a pus din oficiu disjungerea dosarului pentru cei șase inculpați care au mers în procedură simplificată, recunoscând integral acuzațiile DIICOT, pe motiv că dosarul se prelungește deoarece nu poate fi găsit pentru a fi audiat ca martor, la cererea lui Boncu, Alin Huc. Avocații inculpaților au solicitat în mare parte să nu se disjungă dosarul deoarece ar trebui să existe o pronunțare unitară cel puțin pentru infracțiunea de grup infracțional organizat. Următorul termen a fost stabilit pentru 16 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.