Modificările la statutul Asociației Timișoara 2021, prin care primarul primea puteri discreționare,...

Modificările la statutul Asociației Timișoara 2021, prin care primarul primea puteri discreționare, anulate de instanță

0
DISTRIBUIȚI

Lovitură de teatru în procesul în care Gabriela Ciuga, membru al Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, a atacat modificările de statut prin care primarul de la vremea respectivă, Nicolae Robu, președinte onorific, primea puteri discreționare.

„Mi-a fost imposibil să accept nemernicia sfidătoare a domnului Nicolae Robu și aroganța doamnei Simona Neumann față de lumea culturală a Timișoarei. Nu poți să-ți bați joc de un proiect relevant pentru oraș și pentru țară, așa cum nu poți să calci în picioare la nesfârșit oameni care se încăpățânează să facă artă de subzistență în condiții grele.


Este inadmisibil să pui monopol pe o entitate în care s-a investit emoțional și financiar, în care membrii au intrat de bună credință, iar tu ca autoritate să o lași să fie manipulată de o camarilă abonată la banii publici. Acesta este motivul pentru care am depus în instanță o contestație prin care am speranța că voi obține anularea unor măsuri abuzive și ilegale prin care fostul primar a pus mâna pe Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii. M-a revoltat incredibil faptul că permanent au fost excluși din proiecte oameni de profil din plan local, profesioniști și specialiști care n-au fost acceptați pe motiv că nu se înclină suficient în fața primarului sau a acoliților lui, sau, și mai grav, că nu se ridicau la standardele directorului executiv, o Simona Neumann care a rămas exclusiv cu meritul că a obținut titlul, dar fără să știe să gestioneze ulterior o relație câștigătoare și cu instituțiile, organizațiile sau cu oamenii de cultură de anvergură din Timișoara”, a explicat, recent, într-o postare pe Facebook, Gabriela Ciuga.

Judecătoria Timișoara a admis ieri acțiunea și a stabilit ”constată nulitatea absolută a convocării adunării generale a Asociatiei Timisoara 2021 Capitală Europeană a Culturii din data de 22.07.2020, precum si a Hotărârii AGA a Asociatiei Timisoara 2021 Capitală Europeană a Culturii din data de 31.07.2020. Obligă pârâta să plătească reclamantei suma de 1600 lei cheltuieli de judecată”. Sentința poate fi atacată cu apel în 30 de zile de la pronunțare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.