Număr uriaș de migranți descoperiți de Poliția de Frontieră în vila abandonată...

Număr uriaș de migranți descoperiți de Poliția de Frontieră în vila abandonată din centrul Timișoarei

2
DISTRIBUIȚI

După ce PRESSALERT.ro a semnalat că o vilă abandonată din centrul Timișoarei a fost transformată într-un uriaș dormitor de migranții care vor să plece ilegal din România spre vestul Europei, autoritățile au avut o reacție. Palidă. La fața locului au fost trimise două dube de la Poliția de Frontieră Timișoara și cinci polițiști. Când agenții au coborât în casă abandonată au avut o surpriză – erau zeci de tineri din Afganistan, Siria și Pakistan. ”Și acum câteva săptămâni am mai fost aici și am golit clădirea”, a povesit unul dintre agenți.

La o primă numărătoare au fost 51 de inși, toți având acte de solicitanți de azil. Vreo zece erau găzduiți, teoretic, în centrul din Timișoara. În realitate, stăteau acolo în casa aflată în apropierea Gării de Nord. ”Am venit să văd niște prieteni. Eu stau în camp-ul din Timișoara”, a încercat să se scuze, în engleză, un afgan de 16 ani. Acesta a povestit că ”am plecat acum doi ani din Afganistan.


Am stat cel mai mult în Turcia, Grecia, Macedonia, Serbia. În România am intrat pe la Kikinda. În Germania vreau să ajung”. Ulterior, polițiștii de frontieră au mai recuperat doi afgani care, atunci când au descins, au fugit prin spatele clădirii. După ce și aceștia și-au recuperat bagajele din subsolul casei, au fost încolonați.

Majoritatea care erau din alte centre au fost duși spre gară. ”Trebuie să mergeți în centrele unde aveți documentele. Vă ducem la gară și de acolo trebuie să plecați înapoi”, le-a explicat unul dintre agenți în engleză. Puțin mai încolo, un coleg de-al său comenta ”nu avem ce să le facem. Majoritatea se vor întoarce. Nu avem niciun mijloc legal să-i obligăm atâta timp cât au statutul de solicitant de azil și au regim deschis”. Până să plece, migranții au primit mâncare și ceia cald de la voluntarii bisericii baptiste din zonă. ”Ei mănâncă a doua oară cel puțin pe ziua de azi, eu de zi dimineață de la 8 am apucat să înghit un sandviș. Nu e o tură mai liniștită. Poate dacă dă frigul se mai liniștesc”, comenta unul dintre polițiștii de frontieră. Cei 53 de migranți au plecat escortați de cei cinci polițiști de frontieră într-o pauză de la drumul lor spre destinația finală.

2 COMENTARII

  1. pe stradă mișună zeci sau poate sute de migranți ilegali, trec pe lângă poliție și nu sunt întrebați niciodată nimic despre acte, de unde vin, încotro se îndreaptă, ce fac în locul respectiv…
    Este o mare problemă cu atitudinea poliției față de această problemă uriașă a imigranților ilegali care reprezintă un factor de insecuritate la adresa cetățenilor.

  2. De musulmani aveam nevoie acum. Cred ca trebuie analizata fiecare cerere si exclusi cei care nu au de ce sa stea in EU. In curand o sa avem si noi acte teroriste in care romanii sa fie ucisi de acesti extremisti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.