Piesă în premieră absolută, transmisă online de Teatrul Național din Timișoara FOTO

Piesă în premieră absolută, transmisă online de Teatrul Național din Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Teatrul național timișorean invită publicul la un nou spectacol virtual, „Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese”, a cărui premieră absolută va fi transmisă în direct sâmbătă, 5 decembrie, de la ora 19.00, pe site-ul www.tntimisoara.com, pe Teatrul National Timisoara | Facebook și pe teatrul naţional timişoara – YouTube.

Spectacolul propune publicului să reflecteze dacă, în era internetului, folosirea noilor tehnologii este o formă evoluată a relațiilor dintre oameni sau un mod de a-și ascunde singurătatea în spatele mijlocelor de comunicare – o temă de mare actualitate. Întrebarea se poate însă pune în fel și chip iar Radu Iacoban, autorul textului și totodată regizor artistic al spectacolului, un spirit deopotrivă ludic și profund, a ales un episod comun, deopotrivă familial și familiar. Întoarcerea fiului plecat din țară este un prilej de a reuni întreaga familie iar personajele lui Iacoban descoperă că înstrăinarea nu are nici o legătură cu numărul de kilometri, că tăcerea poate îmbolnăvi iar iertarea și acceptarea au propriile reguli, dar și că de cele mai multe ori există un adevăr pentru fiecare și că uneori, tristețea, la fel ca râsul, poate vindeca.


Spectacolul reunește cunoscuții actori Claudia Ieremia, Romeo Ioan, Ion Rizea, Andrei Chifu, Mălina Manovici, Alina Ilea și Matei Chioariu iar decorul și costumele sunt realizate de ingeniosul scenograf Tudor Prodan.

Spectacolul, recomandat celor care au împlinit vârsta de 14 ani, este realizat în cadrul proiectului „Vocile orașului – Central Park” și este parte a progamului  Timișoara Capitală Europeană a Culturii.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.