Poliția de frontieră se laudă cu acțiuni de prevenire, în timp ce...

Poliția de frontieră se laudă cu acțiuni de prevenire, în timp ce migranții au împânzit Timișoara

3
DISTRIBUIȚI

În ultimele săptămâni, în Timișoara au fost depistate grupuri mari de migranți, o parte dintre ei intrați ilegal în România, și toți pregătiți să ajungă în vestul Europei cu orice preț. Între timp, Poliția de Frontieră Timișoara se laudă cu organizarea campaniei de prevenire „NU transportaţi persoane necunoscute din zona de frontieră”.

„Din cazuistica înregistrată a reieşit faptul că o parte din migranţi apelează la serviciile unor companii de taxi sau persoane care practică servicii de taximetrie în regim privat pe raza judeţului Timiş, pentru a ajunge în municipiul Timişoara sau în zona limitrofă, oferind în schimb sume de bani peste contravaloarea reală a serviciului prestat. În acest sens, I.T.P.F. Timişoara a derulat o campanie de prevenire «NU transportaţi persoane necunoscute din zona de frontieră», prin care s-a urmărit informarea detaliată şi corectă a angajaţilor societăţilor de taxi, a persoanelor care practică servicii de taximetrie, precum şi a localnicilor din zona de frontieră, cu privire la consecinţele negative ale migraţiei ilegale, precum şi săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, faptă prevăzută şi pedepsită de art.


263 C.Pen. În perioada septembrie – decembrie 2020, au avut loc activităţi preventive la nivelul judeţului Timiş: întâlniri cu reprezentanţii societăţilor de taximetrie din municipiul Timişoara, persoanele care prestează servicii de taximetrie în regim privat, distribuire flyere şi în parteneriat cu reprezentanţii Societăţii de Transport Public Timişoara s-au afişat în statiile şi mijloacele de transport public afişe cu mesajul campaniei. De asemenea, polițiștii din cadrul S.T.P.F. Timiş și Sectoarelor Poliţiei de Frontieră din judeţul Timiş au acţionat preventiv în localităţile de frontieră şi în Punctele de Trecere a Frontierei, distribuind materiale informative, cu informaţiile campaniei de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale. Proiectul a fost finanţat cu sprijinul ATOP (Autoritatea Teritorială de Ordine Publică) din subordinea Consiliului Judeţean Timiş”, a transmis ITPF Timișoara.

Vă reamintim căm înainte de Crăciun, o vilă abandonată din zona centrală a Timișoarei a fost ocupată de zeci de migranți, caz semnalat de PRESSALERT.ro. De asemenea, mai mulți migranți din Afganistan și-au făcut tabăra în fosta bază Uszoda, tot în zona centrală, iar acum mai puțin de o săptămână în fața Gării de Nord a avut loc o bătaie în toată regula.

3 COMENTARII

  1. Politia de Frontiera este cea mai incompetenta si corupta institutie a statului roman!.
    Din cauza ca nu isi face treaba,Timisoara este infestata de migranti.Gara MAre,Usoda,Vilele dintre Gara Mare si Parcul Central, fostele magazide de LANGA SECTIA TF a Politiei Romane ,sunt pline de sute de migranti.Se bat intre ei,se iau de trecatori si de femei,dar nimeni nu face nimic.
    Magazinul de langa statia de taxiuri de vis-a-vis de Gara Mare este a unui arab.Le pune la dispozitie prize sa-si incarce telefoanele,si stau cate 30-50 de handralai gramada acolo incat nimeni nu mai are curaj sa treaca.
    La acest magazin,nimeni nu mai face controale?Sau va luati spaga si voi si Politia TF care este inexistenta in zona?
    Tradatorilor!

    • asta e presa locala. nu suna nimeni la politie, nu filmeaza nimeni intregul proces, sa vada cum vine nenea politistul si beleste ochii la cei 30-50.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.