Cîțu anunță când se termină negocierile pentru viitorul guvern. Ce spune Orban...

Cîțu anunță când se termină negocierile pentru viitorul guvern. Ce spune Orban despre nemulțumiții din PNL

0
DISTRIBUIȚI

Premierul susținut de PNL, USR PLUS și UDMR , Florin Cîțu, a declarat, sâmbătă seara, că negocierile vor fi terminate duminică, cel târziu luni.

Florin Cîțu a declarat, sâmbătă seara, că au fost agreate capitole din programul de guvernare între echipele celor trei partide.

„Sunt măsuri care pot fi implementate foarte curând, cu impact imediat pentru România. Din estimările noastre, cred că terminăm programul de guvernare mâine (duminică – n.r.) sau cel târziu luni și apoi să putem să avem mai rapid un nou Guvern și să putem să luăm aceste măsuri. (…) Încă nu am discutat (despre consultările de la Cotroceni – n.r.). Întâi să terminăm negocierile aici”, a spus Florin Cîțu.

Președintele USR PLUS, Dan Barna, a spus, la rândul său, că obiectivul este să fie învestit un Guvern până la Crăciun.

„Nimeni nu este pe deplin fericit, nimeni nu este pe deplin nefericit. Sperăm că mâine, cel târziu luni, cum a spus și domnul premier vom avea programul de guvernare finalizat. Obiectivul pe care îl avem cu toții în vedere este să avem un Guvern până la Crăciun sau între Crăciun și Revelion”, a spus Dan Barna.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat despre tensiunile din cadrul PNL, după negocieri, că „niciodată nu pot fi toți mulțumiți”, iar despre convocarea Biroului Politic Național a spus că nu a fost convocat.


Orban a spus că „a fost o informație”, dar Biroul Politic Național al PNL nu a fost convocat, așa cum s-a afirmat în spațiul public.

Întrebat despre colegii care nu sunt mulțumiți de negocierile purtate de PNL cu USR PLUS și UDMR, Orban a spus că „niciodată nu pot fi toți mulțumiți”.

„Asta ar fi culmea. Niciodată nu pot fi toți mulțumiți și, de altfel, încă nu am finalizat negocierile. În momentul în care vor fi finalizate negocierile, în mod evident toate candidaturile la funcțiile de demnitate publică, indiferent că sunt de miniștri sau de secretari de stat, vor fi analizate în forurile statutare ale PNL și vom decide cei mai buni candidați ai partidului pentru portofoliile pe care le deținem”, a spus Orban.

În privința algoritmului de împărțire a funcțiilor din eșalonul 2 și 3 guvernamental, președintele PNL a spus că „a fost o discuție”, sâmbătă, dar nu s-a ajuns la un rezultat concret.

„A fost o discuție în primul rând legată de cum trebuie să funcționeze ministerele, de relația care există între miniștri și secretarii de stat. Adică secretarii de stat trebuie să aibă atribuții bine stabilite, trebuie să existe o înțelegere la nivelul fiecărui minister. Este un guvern de coaliție, ca atare și în ministere vor exista secretari de stat care vor reprezenta partidele din coaliție și este necesară armonizarea și lucrul în echipă în toate palierele. În ceea ce privește pozițiile de secretar de stat, sigur că ele au vizat prioritățile pe care le au formațiunile politice, au ținut cont de idei importante din programul de guvernare, au ținut cont de distribuire a portofoliilor la nivel guvernamental și de creșterea capacității de a pune în practică cât mai rapid și cât mai eficient obiectivele din programul de guvernare”, a mai spus Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.