Preoții din Giroc, diagnosticați cu coronavirus. Nu vor mai merge să sfințească...

Preoții din Giroc, diagnosticați cu coronavirus. Nu vor mai merge să sfințească locuințele, slujbele au fost suspendate

0
DISTRIBUIȚI

Slujbele religioase la Biserica Ortodoxă din Giroc au fost suspendate, după ce ambii preoți ai parohiei au fost diagnosticați cu COVID-19.

Astfel, la Giroc, vor mai fi oficiate slujbe doar de Anul Nou și de Bobotează, în acest sens, fiind delegat un preot de la o parohie din Timișoara, care locuiește în comuna timișeană, a declarat vicarul eparhial, Ionel Popescu.

„Unul dintre părinți a participat la o slujbă de spovedanie și de împărtășanie la o familie care nu s-a putut deplasa la biserică și acolo a contractat acest virus.


Părintele coleg al dânsului s-a testat și a ieșit și el pozitiv. Ambii părinți au intrat în izolare, sub supraveghere permanentă și slujbele au fost întrerupte la biserica din Giroc. Se va oficia slujba din ziua de Anul Nou, de Sfântul Vasile, de către un alt părinte. De asemenea, se va oficia și slujba de Bobotează. Alte slujbe nu vor fi oficiate momentan în biserica de la Giroc”, a spus vicarul eparhial Ionel Popescu la Radio Timișoara.

Vicarul Ionel Popescu a mai precizat că sfințirea caselor din Giroc, de Bobotează, se suspendă, urmând ca activitatea să fie derulată după ce preoții vor ieși din izolare. În privința enoriașilor, reprezentanții Mitropoliei au declarat că aceștia nu sunt considerați contact pentru că slujbele de Crăciun au fost ținute în aer liber, cu distanțare fizică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.