Președintele Iohannis despre rezultatul alegerilor parlamentare: Se conturează o coaliție de centru...

Președintele Iohannis despre rezultatul alegerilor parlamentare: Se conturează o coaliție de centru dreapta

0
DISTRIBUIȚI

Partidele de centru dreapta au obținut peste 50% dintre voturile valabil exprimate, spune președintele Klaus Iohannis: „Pot să vă spun că acesta a fost obiectivul meu”.

Președintele Iohannis a mulțumit celor care au ieșit din case ca să voteze duminică: „Vă garantez că fiecare vot va fi luat în considerare și fiecare vot contează”.

Președintele a afirmat că trebuie să fim foarte sinceri: participarea la vot a fost redusă și „este foarte clar că sunt mulți români care fie nu au primit suficientă informație despre aceste alegeri, fie sunt nemulțumiți de mine, de partide, de întreagă clasa politică sau de anumite măsuri luate.


Eu văd aceste lucruri și este important ca noi toți politicienii să vedem aceste lucruri, să le analizăm și să venim în întâmpinarea românilor care nu au mers la vot”.

Potrivit lui Iohannis, rezultatele alegerilor arată că nu există un câștigător clar. „Dacă ne uităm pe rezultatele care momentan se numesc provizorii, vedem că PNL în 2016 obținuse 20%, acum 25%, deci o creștere clară. USR – între timp împreună cu PLUS – a obținuit în 2016 5%, între timp au crescut la 15%. PSD, care obținuse în 2016 45%, a scăzut dramatic la 29%. Este deci clar, dacă adunăm aceste rezultate, că partidele de centru dreapta au obținut peste 50% dintre voturile valabil exprimate și pot să va spun că acesta a fost obiectivul meu”, a declarat Iohannis.

Președintele a anunțat că în câteva zile va declanșa consultări cu partidele care vor forma noul Parlament, pentru a găsi o soluție pentru noua majoritate.

Iohannis a spus că deja se cristalizează o coaliție de centru-dreapta. „Se cristalizează o coaliție de centru dreapta care va putea să propună un guvern de coaliție. Peste doar câteva zile voi convoca consultări cu partidele care se vor regăsi în noul parlament, consultări pentru a găsi cea mai bună soluție pentru România”, a spus Iohannis.

Potrivit acestuia, noul guvern care va fi format va gestiona măsurile necesare în pandemie, va prezenta măsurile de reformă, va gestiona campania de vaccinare și va prezenta un proiect de buget pentru anul 2021, împreună cu modul în care vor fi atrași banii europeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.