Primăria Timișoara, bună de plată. Ce sumă trebuie să achite doar în...

Primăria Timișoara, bună de plată. Ce sumă trebuie să achite doar în 2020 pentru procesele pierdute

1
DISTRIBUIȚI

Dominic Fritz continuă să dea exemple de lucruri care consideră că trebuie schimbate în modul în care funcționează Primăria Timișoara.

Astfel, edilul-șef a precizat astăzi că, în ceea ce privește situația cheltuielilor de judecată, în 2020 Primăria Timișoara a plătit deja în jur de 14.300.000 de lei despăgubiri și cheltuieli de judecată, deci procese pierdute și cheltuieli aferente și încă mai are peste 3,7 milioane lei de achitat.

„Deci în total, în acest an, 18 milioane de lei din cauza unor procese pierdute, ceea ce mi se pare o sumă mult prea mare.


E clar că o primărie este dată în judecată din diferite motive, avem 2.500 de procese pe rol, dar suma mi se pare prea mare pentru un singur an. Va trebui să lucrăm la o strategie juridică să ne asigurăm că aparatul de specialitate nu mai face atâtea greșeli care ulterior duc la multe procese, iar apoi să ne și apărăm mai bine în instanță ca să nu mai pierdem așa de multe procese”, a afirmat primarul orașului.

Dominic Fritz spune că această sumă arată o lipsă sistematică de respect pentru lege. „Dacă pierzi procese în valoare de 18 milioane de lei într-un singur an asta spune ceva despre respectul tău față de legalitate. Asta e parte din moștenirea fostei administrații și un lucru care se va schimba, dar probabil nu la anul. Dacă ne întrebăm de ce Primăria Timișoara nu are bani să își plătească facturile, aici găsim o parte din răspuns”, a spus Fritz.

Potrivit primarului Timișoarei, instituția pe care o conduce a pierdut procese cu persoane fizice și firme private. De exemplu, recent, instituția pe care o conduce a plătit 100.000 de euro unei familii, după ce în urma furtunii din 2017, pe strada Borzești, din zona Ion Ionescu de la Brad, a căzut un plop și a accidentat grav o minoră.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.