Primăria Timișoara va închiria o pensiune pentru a carantina migranții. De ce...

Primăria Timișoara va închiria o pensiune pentru a carantina migranții. De ce a crescut numărul celor care ajung în România

2
DISTRIBUIȚI

Cazul de zilele trecute, când peste 50 de migranți au fost găsiți într-o vilă abandonată din centrul Timișoarei, s-ar putea repeta oricând.


Primarul Dominic Fritz recunoaște că nici municipalitatea și nici Poliția Locală nu au competențe în ceea ce privește migranții care ajung ilegal la Timișoara.

„Noi, ca primărie, nu avem competențe. De fapt, și Poliția Locală are competențe foarte limitate pentru spații dacă e vorba despre imigranți ilegali. Ce e important este că luăm măsuri pentru a amenaja spații pentru migranții care trebuie carantinați. Avem acest spațiu după gară și a apărut această hotărâre de Guvern cu norme de aplicare pentru legea carantinării prin care acum putem să și decontăm aceste cheltuieli și care ne permite cel mai probabil chiar să închiriem o pensiune pentru cazarea migranților care trebuie carantinați”,a declarat, ieri, primarul Dominic Fritz.

Edilul a explicat că ”e o problemă dificilă și mă tem că va rămâne cu noi peste iarnă pentru că situația din Serbia este destul de dramatică, presiunea este foarte mare, s-a închis ermetic granița spre Ungaria. Dar, încă o dată, este competența Poliției de Frontieră”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.