Primarul Fritz: „SCM Timișoara încheie fiecare an cu datorii de milioane de...

Primarul Fritz: „SCM Timișoara încheie fiecare an cu datorii de milioane de lei”. În ce direcție va concentra administrația investițiile din sport

0
DISTRIBUIȚI

Dominic Fritz a spus astăzi că lucrurile trebuie să se schimbe la Sport Club Municipal, pentru că entitatea sportivă încheie fiecare an cu datorii restante de milioane de lei. Clubul Primăriei Timișoara, ale cărui principale secții sunt cele de rugby, handbal și baschet, a rămas și fără conducere după schimbarea din administrație, fostul director fiind un apropiat al fostului edil-șef.

„Va trebui să facem reforme majore, suntem într-o situație în care de cel puțin trei ani jucătorii nu-și mai primesc salariile la timp, sunt întârzieri și de patru luni, și în care rostogolim o sumă destul de mare de datorii de la an la an. În 2018 clubul rămăsese cu 5,1 milioane de lei arierate la sfârșitul anului, în 2019 5,8 milioane, iar în acest an am reușit să reducem un pic, dar tot vom rămâne cu 4,3 milioane. Dacă continuăm așa, și la anul vom rămâne cu peste 1 milion de euro arierate, iar asta nu e o situație sustenabilă.


Știu că sunt și mai multe procese, foști jucători care au dat în judecată clubul pentru salariile restante. Valoarea cumulată cred că este de 500 milioane lei. Este ceva ce va trebui să schimbăm. Pentru bugetul anului viitor suntem în discuții cu SCM-ul, care momentan nu are director, pentru că fostul director era fostul consilier personal al domnului Robu, și în momentul în care domnul Robu a pierdut alegerile a plecat din funcție. Am delegat atribuțiile directoarei economice de la SCM. Vor urma schimbări de personal și lucrăm la un buget prin care să reușim să aducem arieratele la zero”, a spus astăzi Dominic Fritz.

Conform primarului, reorganizarea SCM va însemna și o schimbare a filosofiei cu care administrația locală abordează investițiile în sport. „Va fi și un prim pas spre schimbarea filosofiei, strategiei de sport în Timișoara, în care banii timișorenilor trebuie să meargă în infrastructură sportivă, în sportul pentru copii și tineri, în proiecte pentru copii și tineri și abia în al treilea rând către cluburile profesioniste. Iar la acestea asr trebui să fie o colaborare între autorități, mediul academic și mediul de afaceri, sponsori privați. Lucrăm acum la o strategie, va fi în curând și un nou consiliul de administrație la SCM. Ținând cont de aceste datorii, cred că de când s-a înființat nu cred că s-a făcut niciun control acolo, și cred că poate ar fi o idee bună ca Curte de Conturi să vadă ce s-a întâmplat acolo în ultimii ani. Oricum, jucătorii nu au nicio vină, e o situație absolut frustrantă pentru ei, care bineînțeles că are un efect și asupra performanței, și de aceea încercăm acum, la sfârșit de an, să reducem pe cât posibil restanțele la salarii”, a mai spus edilul-șef.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.