Primarul Timișoarei îl acuză pe Robu că nu a bugetat majorarea de...

Primarul Timișoarei îl acuză pe Robu că nu a bugetat majorarea de capital pentru Colterm, deși era aprobată de ani de zile. Ce datorie uriașă are compania în acest moment

1
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei spune că ceea ce se întâmplă acum la COLTERM este rezultatul unui management dezastruos.

„S-a agreat o majorare de capital la COLTERM de peste zece milioane de lei, în urmă cu patru ani, care trebuia plătită la sfârșitul acestui an. Bineînțeles că predecesorul meu nu a bugetat această majorare de capital, așa că la sfârșitul anului 2020 Primăria Timișoara nu poate să își asume majorarea.


Acesta este rezultatul unui management dezastruos”, a spus, marți, primarul Dominic Fritz.

Edilul a vorbit despre situația companiei termoficare, care a creat panică printre abonați după ce s-a spus că aceștia vor rămâne fără căldură în plină iarnă.

„A fost o mică agitație despre situația de la COLTERM, dacă a fost întâmplătoare sau nu, nu pot să zic. După cum ați văzut, astăzi este marți și avem apă caldă și căldură. Acum ceva timp s-a semnat un nou contract cu E.ON, avem și gaz până la sfârșitul anului, iar dacă o anumită rată va fi plătită, atunci contractul va fi prelungit până la mijlocul lui ianuarie. Situația este serioasă, sunt eforturi uriașe pe care le facem noi, că primărie, că să supraviețuiască COLTERM peste iarnă. Datoriile istorice ale COLTERM sunt 320 de milioane de lei. Asta este o cifră dificilă pentru orice companie. Eu nu-mi doresc scandal politic pe tema COLTERM, pentru că suntem în negocierea de încheiere a unor contracte mai avantajoase cu furnizorii și nu cred că este un motiv bun pentru tot felul de mize mici, politice”, a spus Dominic Fritz.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.