Primii medici au fost vaccinați anti-COVID la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara....

Primii medici au fost vaccinați anti-COVID la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara. Dr. Virgil Musta: „Abia am așteptat să primim această armă ca să câștigăm războiul”

0
DISTRIBUIȚI

În Timișoara, campania de vaccinare a demarat duminică dimineața la ora 10, cu medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, cei aflați din martie în linia întâi în lupta împotriva coronavirusului.

Dintr-o doză pot fi vaccinate cinci persoane, iar la Babeș au ajuns 500 de doze, în prima fază. Primii imunizați au fost următorii medici: Teodora Moisil, Ciprian Gândac, Virgil Musta și Cristian Oancea.

„Am așteptat vaccinul de aproape de un an de zile, de când a început pandemia. Știam că e singura metodă de a lupta cu virusul chiar dacă de la început nu bănuiam ce probleme ne va crea virusul. Abia am așteptat să primim această armă ca să câștigăm războiul. Și dacă înțelegem să o folosim sigur vom câștiga. Mă bucur că pot fi în această fază, să mă vaccinez pentru că și noi aveam temerile noastre legate de infecție și acestea dispar, vom începe să ducem o viață normală”, a declarat dr. Virgil Musta chiar înainte de a i se administra vaccinul anti-coronavirus.

Întrebat când ne vom putea reîntoarce la viața de dinainte de pandemie, dr. Musta a răspuns: „Cred că depinde și de noi dacă înțelegem să ne vaccinăm. În primăvară vom avea o viață normală. Dacă nu, vom trece la viața normală cei care ne-am vaccinat, iar ceilalți vor avea probleme.


Este important să fim solidari. Am văzut în ultimul timp foarte multe cazuri severe cu decese tocmai datorită faptului că bătrânii nu au fost protejați. Eu cred că merită să facem acest lucru pentru cei care sunt apropiați nouă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.