Proiectele lăsate în derulare de fosta administrație, luate „la purecat” de Dominic...

Proiectele lăsate în derulare de fosta administrație, luate „la purecat” de Dominic Fritz

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz a semnat contractul de execuție pentru Complexul sportiv din zona Lipovei, dar spune că nu este foarte mulțumit de modul în care au fost parcurse etapele acestui proiect. Investiția, care se ridică la 26 de milioane de lei, include un bazin de înot în aer liber și unul acoperit, teren multifuncțional, un teren de tenis.

„Cred că proiectul tehnic are câteva slăbiciuni, faptul că la licitație s-a prezentat o singură firmă spune ceva despre calitatea proiectului și a licitației. Dar dat fiind faptul că avem o lipsă de spații sportive în Timișoara și mai ales în cartiere sportul e foarte important, am considerat că acest proiect trebuie continuat.


Vom discuta și cu proiectantul și cu executantul despre anumite posibile modificări pe care le-am putea face ca să îmbunătățim proiectul și ca să ne asigurăm că va corespunde nevoilor noastre de calitate și va asigura nevoile locuitorilor din cartier. E un foarte bun exemplu în care administrația mea trebuie să decidă dacă să continuăm cu anumite proiecte începute și, în acest caz, proiectul a fost destul de avansat, licitația fiind închisă deja, sau dacă le oprim și reluăm procedura de la început deoarece considerăm că nu este bună calitatea”, a spus Dominic Fritz.

Primarul a dat asigurări că toate proiectele lăsate de fosta administrație vor fi evaluate nu ca idee în sine, ci pentru a se asigura calitatea.

„Apropo de calitatea proiectelor, pentru anveloparea termică a blocurilor, unde au eșuat mai multe licitații, am încercat acum o procedură prin negociere directă, dar nici prin această procedură nu s-a găsit vreo firmă care să vrea să lucreze la acest proiect. Vom discuta cu ADR Vest, finanțatorul prin care s-au semnat contractele de finanțare, despre cum putem schimba proiectul tehnic, pentru că acesta pare a fi motivul pentru care nu vin firme la licitații. Cele două-trei blocuri unde au început lucrările au alte soluții tehnice și vom vedea ce mai putem schimba rămânând în cadrul contractului existent de finanțare”, a mai precizat Dominic Fritz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.