Proiectul Reșița Rocks a lansat o nouă piesă, alături de Dana Borteanu

Proiectul Reșița Rocks a lansat o nouă piesă, alături de Dana Borteanu

0
DISTRIBUIȚI

 

Dana Borteanu și Toni Dijmărescu

Proiectul Reșița Rocks, care s-a născut cu patru ani în urmă și care își propune să readucă în lumina reflectoarelor scena rock din Banat, a lansat o nouă melodie, numită „Apa Vie“, piesa beneficiind de prestația vocală a solistei Dana Borteanu.

Născută la Reșița în 1967, Dana Borteanu este o cunoscută actriță a Teatrului German din Timișoara care este populară și în rândul melomanilor, colaborând de-a lungul timpului cu Ultimatum, Arca, Pro Musica sau BlackJack. Artista a debutat în fața publicului în cadrul unui cenaclu unde avea o trupă de country și a colaborat cu mai multe trupe reșițene înainte de a ajunge în Timișoara, unde a descoperit pasiunea pentru teatru și muzică.

Piesa „Apa vie” a fost interpretată în original de grupul Silex, iar înregistrările au fost fectuate în studiourile DadiuStudio (Alcossebre, Spania) și Blackjack Studio (Timișoara), mixajul și masteringul fiind realizate de Flavius Suciu.

„Începând cu mijlocul anilor ’80 şi până la sfârşitul anilor ’90, Reşiţa a dat rock-ului românesc o serie de trupe valoroase, majoritarea acestora neavând însă posibilităţile necesare pentru a-şi înregistra profesional materialele.


Pentru ca muzica acestor formaţii să nu se piardă definitiv a luat naştere proiectul Reşiţa Rocks, care îşi propune să înregistreze câteva piese din repertoriul trupelor menţionate. Alături de ei vor participa la înregistrări în calitate de invitaţi diverşi solişti vocali şi instrumentişti de renume naţional. Unul dintre obiectivele de viitor ale proiectului, care se vrea o platformă de lansare şi susţinere a talentelor, este sprijinirea artiştilor şi a trupelor locale. Aceştia vor putea profita de experienţa şi asistenţa celor trei muzicieni implicaţi, având posibilitatea de a-şi promova la rândul lor materialele“, spuneau, în debutul acestei călătorii muzicale inițiatorii acestui proiect, Toni Dijmărescu (Germania) – chitară), Adrian Nițulescu (bass – România și  Flavius Suciu (tobe – Spania).

Piesa „Apa vie” face parte din albumul „Născuți din foc” semnat Reșița Rocks.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.